Sărbătoare mare în familia lui Codin Maticiuc! Și-a botezat a doua fetiță, în biserica ridicată de tatăl lui

Publicat: 11 feb. 2023, 11:36 Autor: Camelia Vedete

A fost sărbătoare mare în familia lui Codin Maticiuc! Și-a botezat a doua fetiță, în biserica ridicată de tatăl lui.

Ilinca a venit pe lume în data de 10 octombrie 2022 și a fost creștinată într-un loc cu o deosebită însemnătate pentru familia în care s-a născut. Fetița cea mică a lui Codin Maticiuc a primit slujba de creștinare într-o biserică din București, ce a fost ridicată cu sprijinul tatălui său.

La aceeași biserică a fost botezată și prima fetiță a cuplului, Smaranda, în vârstă acum de 3 ani.

Sărbătoare mare în familia lui Codin Maticiuc!

„Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. Aș vrea să vă spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Tatăl meu i-a îndeplinit această dorință și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, sa angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit.

Și-a botezat a doua fetiță, în biserica ridicată de tatăl lui

A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la „termen de finalizare” era trecut „când o vrea Dumnezeu”.

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna „părintele Costescu”. A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca sa aleagă pictorii pentru pereți.

Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, a povestit Codin pe pagina lui de Instagram, în dreptul unor fotografii emoționante din timpul ceremoniei.

S-a aflat cel mai bine păstrat secret al lui Codin Maticiuc!

Copilul de bani gata a crescut! Prioritățile îi sunt altele, a renunțat la cluburi și la toate ”păcatele” tinereții. Codin Maticiuc le-a mulțumit, apoi și-a cerut scuze de la părinții cărora le-a ”predat” multe zile fripte. Și a plecat pe un alt drum. Un drum al responsabilității.

Multe s-au spus, multe sunt adevărate despre Codin Maticiuc, băiatul care devenit de la o vârstă fragedă un crai al Capitalei. Fete frumoase, una și una, chefuri, multe nebunii. Dar chiar el avea să pună piciorul în prag. Maturitatea l-a transformat. El s-a predat, pentru că începuse să-și vadă menirea într-un București cenușiu mai peste tot în lumea reală.

Dincolo de munca asiduă pe șantierele ”patriei”, Codin Maticiuc plănuiește ”best-sellerul”. O carte misterioasă, cu un personaj misterios. Așa cum e, de altfel, și el, atunci când doar aruncă citate, replici dure și, de multe ori, care îți dau frisoane. Mai multe detalii, pe CANCAN.RO.

Publicat: 11 feb. 2023, 11:36 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă