Sam Bobrick a murit la 87 de ani. A fost creatorul serialului „Salvați de clopoțel”

Publicat: 16 Oct. 2019, 10:48 News 3
Sam Bobrick a murit la 87 de ani. A fost creatorul serialului „Salvați de clopoțel”

Scenaristul și dramaturgul american, Sam Bobrick, a murit la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit un accident cerebral, potrivit BBC.

Sam Bobrick a murit la 87 de ani. Informația a fost confirmată de fiica scenaristului pe contul său de pe rețeaua de socializare online Facebook. Sam Bobrick a murit pe 11 octombrie, în spital, unde fusese internat după ce a suferit un accident cerebral.

Bobrick a scris peste 40 de piese de-a lungul prolificei sale cariere, dar este celebru pentru că a creat popularul sitcom „Saved by the Bell”, care a fost difuzat între anii 1989 – 1993.

Sam Bobrick a murit la 87 de ani

Sam Bobrick a murit la 87 de ani

O nouă serie în care vor apărea actorii Mario Lopez și Elizabeth Berkley, din distribuția originală, va fi difuzată pe serviciul de streaming Peacock al NBCUniversal, care va fi lansat în câteva luni.

Născut pe 24 iulie 1932, în Chicago, Bobrick a dorit inițial să studieze economia, dar a renunțat repede la facultate și s-a înrolat în forțele aeriene americane, unde a început să editeze un ziar. Ulterior, a făcut studii de jurnalism.

După o scurtă carieră de compozitor – a contribuit la crearea piesei lui Elvis Presley „The Girl of My Best Friend” -, Bobrick a început să lucreze la show-ul pentru copii „Captain Kangaroo” și s-a mutat la Los Angeles, unde, împreună cu colaboratorul său Billy Idelson, a scris scenarii pentru producții precum „The Flintstones” și „Bewitched”.

Totodată, împreună cu scenaristul Ron Clark s-a ocupat de show-ul „The Smothers Brothers Comedy Hour”. A devenit bun prieten cu Clark, iar familiile lor s-au mutat la New York la sfârșitul anilor 1960, unde au lansat piesa lor de debut – prima cu tematică gay pusă în scenă pe Broadway -, „Norman, Is That You?”

Bobrick a continuat să scrie piese de teatru, dar cu mai puțin succes ca la începuturi. La un moment dat, el a comentat faptul că se ocupă de scenarii pentru televiziune doar pentru că așa își permite să ia pauze pentru a crea piese de teatru.

Publicat: 16 Oct. 2019, 10:48 News 3
Pe aceeași temă