Salam de biscuiti. Cea mai buna reteta pe care trebuie sa o incerci si tu

Publicat: 20 sept. 2018, 18:20 Autor: D. C. Retete & Diete

Este desertul copilariei si toti copiii trebuie sa il guste, cel putin o data.

Cand erai mic si voiai ceva dulce, mama ta iti facea mereu salam de biscuiti. Acum, vremurile s-au schimbat si copiii primesc batoane de ciocolata din comert. Nu poti fi sigur niciodata de ingredientele folosite asa ca e mai bine sa ii gatesti tu copilului tau.

Salam de biscuiti – ingrediente

500 g biscuiţi simpli
100 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
300 g rahat
300 g nuci
50 g stafide (optional)
2-3 linguri rom
3 linguri cacao
1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
1 lingurita zahăr pudră sau cacao

Salam de biscuiti – mod de preparare

Se curata si se spala stafidele cu apa calduta. Se lasa la uscat pe o hartie sau servetele. Apoi se pun intr-un bol de sticla si se stropesc cu rom. Se lasa la macerat pana cand e nevoie de ele.

Nucile se usuca in cuptorul deja incins, timp de 10-15 minute. Se curata de coaja si se toaca marunt.

Se zdrobesc biscuitii in bucati de 1 cm. Rahatul se taie si el in cubulete marunte, sa fie cat mai apropiate de dimensiune de biscuitii sfaramati.

Se face sirop din zahar si lapte intr-un vas de 2-3 litri. Se adauga unt si cacaoa. Se amesteca bine pana la omogenizare si se lasa la racit.

Se amesteca nuca macinata, biscuitii sfaramati, rahatul taiat, stafidele macerate, coaja de lamaie pana cand se leaga ca o pasta.

Daca ai compozitia prea tare, mai adauga o lingura de rom. Daca e prea moale, mai adauga 2-3 biscuiti pisati.

Pune amestecul pe o foaie de celofan, pudrata cu zahar tos sau cacao. Ruleaza pana cand ai un sul de 5-6 cm. Se pastreaza la rece 3-4 ore si se serveste feliat. Pofta buna!

Sursa: retete.unica.ro

Publicat: 20 sept. 2018, 18:20 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă