S-a descoperit leacul contra orbirii. Vezi totul despre tratamentul revolutionar

Publicat: 15 Apr. 2019, 15:09 Ciao.ro
S-a descoperit leacul contra orbirii. Vezi totul despre tratamentul revolutionar

Medicina inregistreaza un progres urias, pentru ca s-a descoperit un tratament ce poate vindeca orbirea.

Cercetatorii britanici vin cu vesti bune, pentru ca sustin ca au descoperit un tratament bazat pe celulele stem care poate vindeca orbirea. Astfel persoanele care sufera de afectiunea aceasta vor avea sansa la o viata normala.

Aceasta metoda revolutionara presupune injectarea de celule stem in zona retinei, adresandu-se pacientilor care sufera de retinopatie sau retinita pigmentara, potrivit realitatea.net.

S-a descoperit leacul contra orbirii

S-a descoperit leacul contra orbirii

Tratamentul reuseste sa intinereasca vederea, spun cercetatorii britanici. Se presupune ca aceasta metoda este revolutionara, pentru ca in prezent nu exista niciun tratament impotriva retinopatiei.

In acest sens, se vor crea miliarde de celule stem in laborator, avand capacitatea de a se transforma apoi in alte tipuri de celule, in functie de locul in care vor fi plasate in organism.

Prin urmare, un milion de celule stem vor fi injectate in partea din spate a ochiului pacientului care sufera de retinopatie. Acolo, celulele se vor transforma in unele sensibile la lumina, inlocuindu-le pe cele pierdute.

Pacientii vor observa primele semne de imbunatatire a vederii dupa 18 zile, cand vor putea sa citeasca de pe tabelul special atat literele mari, cat si cele mici.

„Suntem, evident, foarte încântați. Trebuie să ținem cont că acestea sunt rezultatele prelevate doar de la trei pacienți, suntem încă la început, dar reacția oftalmologilor a fost foarte încurajatoare”, a spus Olav Hellebo, reprezentantul firmei britanice ReNeuron, care a dezvoltat tratamentul, potrivit sursei citate.

Publicat: 15 Apr. 2019, 15:09 Ciao.ro
Pe aceeași temă