Ruby și-a dotat cățelul neascultător cu zgardă de 400 de euro

Publicat: 23 Jul. 2020, 09:10 Vedete

Instructorul canin al vedetelor, Mihai Nae, lucrează cu câinele cântăreței Ruby, un patruped pe nume Sachin, care îi dădea, la început, mari bătăi de cap vedetei.

După începerea primelor lecții de dresaj, Sachin a devenit însă din ce în ce mai ascultător. Mai ales de când i s-a aplicat dresajul cu zgardă  electronică. Ce rol are aceasta, povestește chiar dresorul vedetelor, Mihai Nae.

Pentru dresajul cățelului lui Ruby acesta folosește o zgardă electronică în valoare de 400 de euro. Și pentru că ședințele de dresaj cu patrupedul vedetei sunt mereu o plăcere pentru instructorul canin, acesta  a decis să facă și o serie de filmulețe cu Ruby și Sachin, pe canalul său de Youtube.

„Ruby m-a contactat pentru educația companionului ei pe nume Sachin”

Sachin este un cățel pe care Ruby și prietenul ei l-au găsit în fața blocului și pe care imediat l-au adoptat. Ca orice cățel răsfățat acesta trăgea în lesă, latră la căței și se revoltă încercând să se răzbune prin diferite metode. Acum am reușit să legăm o relație cu el, merge la pas, execută comenzile elementare șezi și culcat, așteaptă în punct fix și am reușit și un element din dresajul câinilor actori și anume să își păstreze atenția către conducător ridicat, doar pe lăbuțele din spate”, mărturisește instructorul canin Mihai Nae.

 La ce folosește zgarda electronică?

„Zgarda electronică este un accesoriu profesional care  permite corectarea câinelui corect realizată de la distanță prin formarea atenției către stăpân. Sachin a parcurs pași importanți în dresaj și trebuie să treacă la dresajul fără lesă. Zgarda electronică îl ajută. De obicei, această zgardă electronică ajută la formarea atenției respectivului cățel către conducător și la refuzul de hrană. Cu câinele lui Ruby lucrez să o asculte, pentru că e zăpăcit, atât atunci când vede alți căței dar și în timpul plimbărilor. Cât despre serialul de pe Youtube eu am decis să le arăt celor ce mă urmăresc evoluția cățeilor vedetelor lor preferate. Vor fi mai multe episoade cu Ruby și urmează Pepe și multe alte surprize”, a declarat Mihai Nae.

Publicat: 23 Jul. 2020, 09:10 Vedete
Pe aceeași temă