Ruby, Ana Baniciu și Raluka, prinse în războiul din Israel. Stau în buncăr și le este frică pentru viața lor: „Auzim bombe non-stop”

Publicat: 09 oct. 2023, 09:26 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Ruby, Ana Baniciu și Raluka, prinse în războiul din Israel. Stau în buncăr și le este frică pentru viața lor: „Auzim bombe non-stop”.

Este vorba despre Ruby (34 de ani), plecată în Israel alături de un prieten, Ana Baniciu (30 de ani) și Raluka (33 de ani), aflate cu partenerii lor la Tel Aviv.

UPDATE: Fetele au reușit să plece din Israel la bordul uneia dintre cele două curse TAROM operate în noaptea de sâmbătă spre duminică. Iată ce povesteau sâmbătă, cât încă erau în Tel Aviv și nu aveau niciun indiciu că ar putea pleca.

Trebuia să fie o escapadă în luna de miere

Ana Baniciu abia s-a căsătorit cu Edy Kovacs și se bucurau de o primă escapadă în luna de miere în Israel, aflându-se în vacanță alături de prietenii lor.

„O altfel de lună de miere”, posta, acum două zile, Ana Baniciu, în dreptul unor poze de la plajă, din Israel, cu ea și buna ei prietenă și colegă, Raluka.

Situația s-a schimbat radical sâmbătă dimineață în Israel, după atacurile lansate de gruparea teroristă Hamas.

Ana Baniciu și Raluka au povestit pe Instagram, ce se întâmplă în Israel și cum s-au trezit alertate de sirene.

„Ne-am trezit cu sirenele peste tot și de 3 ore auzim bombe nonstop. Bubuie în aer din câteva minute în câteva minute. E foarte ciudată senzația. Doamne! E o energie foarte ciudată în Tel Aviv. Nu sunt oameni aproape deloc pe stradă, sunt 3-4 oameni care merg și ei, probabil, spre case, a anunțat și Raluka pe Instagram.

Și Raluka a comentat situația.

„În acest moment toată lumea stă în casă, sunt câteva persoane pe străzi care merg să își facă cumpărături la supermarket și apoi întră înapoi în case. În seara asta e un noroc, gătește Ana pentru toată lumea (…)”, a spus și Raluka.

Raluka: „Este cel mai îngrozitor sentiment”

Situația s-a mai schimbat între timp și bubuiturile au început să se audă din nou, așa că artistele au coborât în buncăr, la adăpost.

„Exact când spuneam că ultima bombă a fost dată la zece jumate, a sunat din nou sirena și am coborât în buncăr, iar din buncăr am numărat vreo 7 sau 8 bubuituri, explozii! Este cel mai îngrozitor sentiment pe care poți să îl ai. Este ceva incredibil! Din fericire, nu atinge nimic Tel Avivul! Cumva toate sunt explodate în aer, acest sistem antirachete, nu știu! Noi suntem bine în continuare, dar în sud nu e bine deloc!”, a mai spus Raluka.

Urmau să meargă la concertul lui Bruno Mars

Artistele au continuat să-și asigure prietenii și fanii că sunt tefere.

„Am înțeles că fețele noastre sunt peste tot în România. Suntem ok!”, a completat-o și prietenă ei, Ana Baniciu, care a continuat să-și țină fanii la curent cu un alt mesaj care sună cam așa: „La ora 20.00 a început un alt atac masiv către Tel Aviv și am coborât în buncăr”.

Ana Baniciu regretă că s-a nimerit în mijlocul acestei situații create în Israel. Sperase să ajungă la concertul lui Bruno Mara, programat la Tel Aviv, și să viziteze Ierusalimul:

„Sunteți în liniște și să apreciați asta, pentru că noi suntem la Tel Aviv, unde de dimineață ne-am trezit cu o sirenă pe strada noastră, pe care locuim acum, aici, sirenă care ne-a anunțat că trebuie să mergem rapid în buncăre. Nu am apucat să mergem în buncăre până când am auzit explozia, care era în zona noastră. Israelul, și în special Tel Aviv, sunt cei mai tari pe parte de a se apăra, mai ales aerian. Nu știm dacă racheta sau bombă, sau ce a fost ea, a avut explozie în cer sau pe pământ. Aici nu se vede absolut nimic că arde sau fum sau ceva. Am crezut că la ei e o chestie care se întâmplă mai des, dar am aflat acum, în ultima oră, că asta nu e o chestie comună. Ce s-a întâmplat azi, nu s-a mai întâmplat niciodată în Israel. Nu știu cum am nimerit fix noi în momentul ăsta. Interesant, oricum! Este pustiu pe stradă, am încercat să ieșim să luăm ceva de mâncare și am auzit altă sirenă. Am intrat într-un buncăr, al unui bloc, care era cel mai apropiat bloc”, a explicat Ana.

În buncăr se auzeau efectiv exploziile

Artista a povestit cum au trecut dintr-un buncăr în altul.

„Ne-au deschis niște oameni și am intrat în alt buncăr. Stând în buncăr, se auzeau efectiv exploziile. După care am ieșit din buncăr și ne-am dus mai departe. Suntem în airbnb-ul în care locuim acum și nu o să mai ieșim de aici curând. Avem bilet de avion luni, de întoarcere. Nu știm dacă aeroporturile s-au închis, nu s-au închis, cert este că suntem în siguranță, totul va fi bine. În schimb, în seara asta era concert Bruno Mars eram foarte entuziasmați toți că mergem toți. Bruno Mars a anunțat că nu mai susține concertul. Nu e nimeni pe stradă, înțeleg că au reușit să între foarte mulți civili din Gaza în Israel și au început să împuște pe stradă în partea de sud, deci e chiar război, în adevăratul sens al cuvântului, nu mai mergem nici în Ierusalim, din păcate, vroiam să mergem acolo. Eu am mai fost o dată dar Edy nu fusese și era un moment frumos. Nu contează asta, contează să fim în siguranță”.

Și Ruby a intrat în panică

Alerta de război a prins-o și pe Ruby în Israel care a mărturisit că s-a speriat de ceea ce a văzut pe cer și de atmosfera creată pe străzile din Israel.

„Este alertă, este stare de război, aici a început războiul de dimineață, 5000 de rachete și toată lumea a ieșit acum. Toată lumea e în panică, păsările zboară haotic (…)Deci am descoperit că buncărul în care trebuie să ne adăpostim este chiar dormitorul, are două uși care se închid așa… Fereastra asta mică prin care nu trece nici bomba atomică, cică. Nu înțeleg ce, cum! E haos! Dacă se aud sirenele iar, să intrăm în buncăr. Doamne ferește! Nu mai e nimeni, nimeni pe străzi, la plajă. S-a refugiat, în mare parte, toată lumea”, a mai spus Ruby pe Instagram.

Dan Badea și familia, prinși la mijloc în războiul izbucnit în Israel

Dan Badea și familia au fost prinși la mijloc în războiul izbucnit în Israel. Au trăit clipe de coșmar în timp ce auzeau sirenele antirachetă.

Printre românii prinși în războiul din Israel se află și Dan Badea cu familia lui. Comediantul a fost trezit de sirenele antirachetă.
Sâmbătă, 7 octombrie, mai multe rachete au lovit sudul și centrul Israelului. Atacurile au fost revendicate de teroriștii palestinieni.

Dan Badea și familia, prinși la mijloc în războiul izbucnit în Israel

Dan Badea a mers alături de soția sa, Mădălina și fiul lor într-o vacanță pentru a se bucura de ceea ce poate oferi țara plină de istorie. Deși erau pregătiți să se bucure de câteva zile de liniște, planurile au fost anulate. Alarmele antirachetă erau pornite, iar toți au fost nevoiți să meargă la adăpost, pentru siguranța lor.

”Aseară în Tel Aviv era liniște. De dimineață m-a trezit Dănuț și mi-a zis că trebuie să mergem în buncărul hotelului, se auzeau sirenele antirachetă! Concertul Bruno Mars, pentru care venisem și era programat în seara asta, s-a anulat, în 20 de minute s-a declarat stare de război în Israel”, a scris Mădălina Badea, soția comediantului, pe rețelele sociale.

Dan Badea și soția lui au încercat din răsputeri să plece din Israel

Situația este din ce în ce mai gravă în Israel, așa că, după ce au văzut cât de periculos este să rămână în țară, Dan Badea și soția lui s-au îndreptat către aeroport, acolo unde au căutat orice variantă pentru a pleca, nu conta în ce loc, însă își doreau să plece cât mai repede din calea războiului.

Mădălina Badea a povestit imaginile dureroase pe care le-a văzut în aeroport. Acolo unde o mulțime de oameni se străduiau să plece din țară, în timp ce unele dintre zboruri erau anulate, iar altele erau ocupate în totalitate de numărul mare de oameni ce încercau să fugă din mijlocul bombardamentelor.

„Majoritatea zborurilor în toate direcțiile s-au anulat, toate panourile de informare erau roșii. Oamenii disperați să plece oriunde, oameni care și-au abandonat bagajele! Am luat-o din ghișeu în ghișeu și am reușit să găsim bilete spre Dubai după foarte multe refuzuri, avioanele erau pline (cele care au mai rămas). Citește tot articolul aici.

Publicat: 09 oct. 2023, 09:26 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă
×