Rona Hartner, ultimul interviu! Ce a spus înainte să moară: „Nu știu dacă voi face sărbătorile”

Publicat: 24 nov. 2023, 11:08 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete

Pe data de 13 noiembrie, Ciao.ro a publicat un interviu exclusiv cu Rona Hartner, ultimul de altfel, în care vedeta ne mărturisea că se confruntă cu noi probleme de sănătate.

Urma să se interneze din nou și să asculte de sfatul medicilor așa cum a făcut-o până acum, iar de atunci nu am mai reușit să o contactăm să aflăm cum îi merge cu recuperarea. Metastazele cu care se lupta și au reapărut au pus-o totuși pe gânduri deși întotdeauna Rona a fost o femeie veselă și optimistă care îi molipsea pe toți cei din jur cu zâmbetul și energia sa.

Rona Hartner, ultimul interviu!

„Trec printr-o mică încercare de sănătate. Nu știu dacă voi face sărbătorile în țară sau în Canada, cu familia mea! Nu prea pot să îmi programez nimic pentru că a crescut… una din metastaze a devenit puțin rebelă, cea de pe creier. În timp ce tot organismul este vindecat a apărut o metastază puțin rebelă și trebuie să o țin în frâu acum și să fac radioterapie. Dar o să fac un video pe pagina mea de Facebook, acolo unde o să vorbesc mai pe larg despre acest lucru”, ne-a declarat Rona Hartner, puțin îngândurată, pentru Ciao.ro la momentul acestui interviu, cel mai recent și ultimul, din păcate, legat de problemele sale de sănătate.

„Nu știu dacă voi face sărbătorile”

Și totuși era optimistă și se gândea că are o carte de scris, un spectacol de susținut și poate, de ce nu, încă o căsătorie de realizat.

„Despre căsătorie. Da, îmi doresc să mă căsătoresc, e clar! Mă proiectez într-o fericire completă din partea lui Dumnezeu pentru că Dumnezeu nu dă lucrurile fără să le dea complete! Așa că vindecarea asta va fi completă. Căsătoria va fi completă, mă aștept la foarte multe lucruri bune în viața mea și mă țin de tratament. Și sunt ascultătoare și printre picături fac cartea mea de mărturie, lucrez la ea în neștire. Și în același timp, lucrez și la discul meu, „Eternity”. Pe care  îl fac practic cu investițiile pe care le fac pe contul meu fanii care au început să investească fiind abonați la pagina mea”, ne-a mai declarat Rona Hartner pe 10 noiembrie. Citește tot interviul aici.

Când va fi înmormântată Rona Hartner!

Sora Ronei Hartner, Rinda Hartner, a fost cea care a anunțat decesul actriței și a postat un mesaj sfâșietor.

„Steagul nostru în trei culori s-a întunecat azi dimineața și Balcanii îți plâng plecarea ta dintre cei vii. Gadjo Dilo, acela „né d’une cigogne”, micul  Blond de Casbah. Și toți care au jucat cu tine vor trăi cu amintirea zâmbetului tău.
Vocea ta puternică și unică ne-a rămas imprimată pe numeroasele discuri pe care o să le putem asculta în buclă.

Când va fi înmormântată Rona Hartner!

Ai avut dreptate să trăiești din plin, Ronel. Limbile ceasului fiecăruia bat în timp și nu deviază niciodată, așa că haideți să ne bucurăm de viață și să-i mulțumim pentru tot ce ne-a lăsat.
Surioara mea mică cum îți plăcea să-ți spun, Ronel, o să-mi lipseșți cum nici nu-ți puteai închipui.
O să-i lipsești fetiței tale foarte tare, o să le lipsești tuturor.
Stelele în cer sunt fericite că te au pe tine printre ele acum. O stea în plus va lumina în seara asta! Drum bun și luminat, Ronel!”, sună mesajul postat de sora Ronei Hartner care a rămas acum să îi aline dorul de mamă fiicei artistei de 15 ani, Rita Sumalya.

Miercuri va fi adusă în țară iar înmormântarea va avea loc vineri

Tot sora Ronei Hartner a dezvăluit faptul că aceasta va fi depusă miercurea viitoare la capela Cimitirului Bellu catolic, atunci când ajunge în țară iar înmormântarea iubitei și apreciatei actrițe va avea loc vineri, pe 1 Decembrie, la ora 12.00, chiar de Ziua României. Citește tot articolul aici.

Rona Hartner a lăsat în urma ei o fiică de 15 ani

Tânăra adolescentă a moștenit talentul artistic al mamei sale, pe care l-a direcționat către domenii precum hair styling, make-up, dar și design interior, pasiuni pe care mama ei le-a încurajat de fiecare dată. De altfel, Rona Hartner vorbea adesea cu multă mândrie despre fiica ei:

„Eu o încurajez, că și eu la vârsta ei am avut o grămadă de joburi. Eram coafeză, făcusem un an de coafură, fusesem traducător, traduceam din germană și engleză, e bine să ai joburi.

Eram și stenodactilografă. E interesată de tot ce e legat de frumusețe, desen… Acum a creat un T-shirt al ei. Face T-shirt-uri din astea pentru rockeri. În tot ce e legat de artă e foarte implicată”, povestea Rona Hartner într-un interviu mai vechi. Citește tot articolul aici.

Cine moşteneşte averea regretatei artiste

După ce medicii i-au spus că şansele sale de vindecare sunt foarte mici, cântăreaţa a decis să meargă la notar şi să îşi facă testamentul. Rona Hartner a povestit că a decis să îi lase toată averea fiicei sale, Rita, care are doar 15 ani.

„Timp de o lună, toți doctorii mă trimiteau doar la notar să îmi fac testamentul. Am fost cu copilul meu, care ieșise de la o școală de make-up, era fericită, câștigase o diplomă și știa că merge cu mine să îmi fac testamentul, să îi las totul. A fost groaznic pentru noi. A fost ca un fir peste o prăpastie, a fost îngrozitor”, a spus artista, în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu, de la Prima TV. Citește continuarea aici.

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner s-a născut la data de 9 martie 1973, în București.

Ea a urmat cursurile Școlii Germane „Herman Oberth” din Bucureşti (1979-1991), iar din 1992 a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

A cunoscut faima internațională odată cu rolul din filmul „Gadjo Dilo” („Străinul nebun”), ce se filma în România, în anul 1996.

Regizorul francez Tony Gatlif era atunci în căutarea unei actrițe pentru această producție, iar Rona Hartner a primit rolul principal, dar și de cel de interpret al melodiilor din film.

Rolul din „Gadjo Dilo” i-a adus actriței mai multe premii la renumite festivaluri.

La începutul anilor 2000, Rona Hartner s-a mutat în Franța.

Publicat: 24 nov. 2023, 11:08 Autor: Loredana Dumitrașcu Vedete
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă