România, la un pas de lockdown total. Încă un oraș mare intră în carantină totală!

Publicat: 13 Nov. 2020, 14:48 Arhiva
România, la un pas de lockdown total. Încă un oraș mare intră în carantină totală!

Municipiul Sibiu și orașele Șelimbăr și Cisnădie vor intra în carantină de lunea viitoare timp de două săptămâni, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. Acesta a a mai adăugat că, pe durata week-endurilor, mall-urile vor fi închise, având voie să funcționeze de luni până vineri cu program redus.

De asemenea, magazinele vor închide la ora 20.00, în loc de ora 21.00. Slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a reunit vineri într-o şedinţă în cadrul căreia va fi analizată situaţia epidemiologică, Sibiul având cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori, conform situaţiei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, miercuri, o rată de 7,19 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de 11,18 la mie.

Au mai fost discuții de carantinare pentru Timișoara și Cluj-Napoca, dintre orașele mari, dar acolo s-au luat măsuri ferme și acum cazurile de COVID-19 sunt în scădere, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

„Evoluția pe baza evaluărilor poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu. De asemenea, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuții la Timișoara, dar la Timișoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecție sanitară și vedem în viitorul apropiat dacă reușesc să oprească. Oricum, este o tendință, din câte am văzut de atenuare a creșterii. De asemenea, la Cluj, dar și Clujul am văzut că în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte și deocamdată nu se întrunesc condițiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situația de a fi necesară carantina, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 13 Nov. 2020, 14:48 Arhiva
Pe aceeași temă