Revenim la starea de urgență?! Orban: „Vom lua orice măsură care se va impune”

Publicat: 09 iul. 2020, 08:46 Autor: Elena Arhiva
Revenim la starea de urgență?! Orban: Vom lua orice măsură care se va impune

Pandemia de coronavirus este departe de se fi sfârșit. Numărul record de îmbolnăviri cu noul coronavirus a dus la o reacție promptă a autorităților. În acest moment nu se impune reinstituirea stării de urgență însă situația infectărilor este monitorizată cu atenție, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Atributul pentru starea de urgență este al președintelui României. Noi, ca Institut Național al Sănătății, ca minister al Sănătății, văzând evoluția total nefavorabilă, propunem Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care merge cu această situație la președinte. În acest moment nu este cazul unei situații de urgență”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Klaus Iohannis: „Ține de noi să ne protejăm”

Nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar dacă numărul de cazuri crește în continuare, atunci probabil Comitetul Național va începe să propună anumite măsuri  restrictive. Să nu ne imaginăm că, dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare, scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare și la munte. Ține de noi să ne protejăm”, a spus și președintele Klaus Iohannis. 

Orban: „Vom lua orice măsură care se va impune”

Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se va impune pentru că punem pe primul plan sănătatea românilor”, a adăugat premierul Ludovic Orban.

555 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, se arată în comunicatul emis de Grpul de Comunicare Stratagică.

Publicat: 09 iul. 2020, 08:46 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă