Klaus Iohannis avertizează: ”Nu dorim să reimpunem restricții, dar sunt îngrijorat de numărul mare de cazuri”

Publicat: 19 iun. 2020, 08:47 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Klaus Iohannis avertizează: ”Nu dorim să reimpunem restricții, dar sunt îngrijorat de numărul mare de cazuri”

Klaus Iohannis a susținut joi, o conferiunță de presă după o vizită la Unitățile Mobile ATI de la Romexpo. Președintele României a făcut un apel către români, în contextul în care numărul de infectări cu coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:

– Este impresionant ce am văzut. Sunt patru tiruri, fiecare are o funcțiune completă de ATI. Vor putea fi folosite acolo unde este nevoie, pentru pacienți infectați cu coronavirus și pentru orice alte situații.

– Achiziția și dotarea acestor unități de terapie intensivă este rezultatul unei colaborări între stat și firme, fundații, persoane fizice. Sunt dotări de ultimă oră.

– Nu pot să nu menționez epidemia cu ocazia căreia s-a realizat acest proiect. Sunt îngrijorat pentru că am văzut un număr mare de noi pacienți infectați cu coronavirus. S-a renunțat la anumite restricții, dar să fiu foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță, nu pleacă nici dacă votează sau nu parlamentul.

– Nu dorim să reimpunem măsuri de restricții, pentru că vrem să revigorăm activitatea economică. Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea unor norme minimale.

– Dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri de bun simț, foarte importante – masca, distanța, igiena mâinilor
Nu dorim să reimpunem măsuri de restricții, pentru că vrem să revigorăm activitatea economică.  Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea unor norme minimale.

– În ceea ce privește sesizarea CCR de către PSD: Guvernul a procedat conform legii, dacă cineva din Parlament are altă părere, are dreptul constituțional. Felul în care a procedat Guvernul este și legal și oportun, e o abordare utilă, corectă, de bun simț.

– Abordarea așa-zisei opoziții din Parlament se bazează pe o abordare de tip electorialist. PSD încearcă să mai câștige niște voturi și nu face decât să inducă nesiguranță.

– Să vii cu o moțiune în criză sanitară mi se pare greșit și lipsit de bun simț și fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți Guvernul? Pentru că a luat măsurile la timp? E total lipsit de sens și de bun simț politic. Guvernul a venit și a făcut un buget bun, a gestionat situația de criză foarte bine, are un program economic sănătos. Acest guvern a făcut infinit mai mult decât se aștepta de la el.

– Vreau sa avem o conformare cu restricțiile pe care le avem, sunt puține și de bun simț. Nu vrem reinstaurearea unor noi restricții. Să facem ce ne spun specialiștii.

– Revenirea la starea de urgență este ultima soluție, dacă vedem că ce vom face nu funcționează.

Publicat: 19 iun. 2020, 08:47 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă