Retete de post. Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor! Se fac rapid si sunt deliciosi!
Pentru ca a venit vara si caldurile sunt insuportabile, organismul nostru are nevoie de hrana usoara. Axeaza-te pe cat mai multe legume apoase cum sunt dovleceii sau rosiile. Le poti combina cu lactate, cum e cascavalul, dar poti folosi si mozzarella. Nu uita de condimente, dar nu face exces de ele. Mai ales de sare!!!
Retete de post. Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor:
Ingrediente
2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare, vegeta, piper
Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor – Mod de preparare
Ii scoatem din frigider, ii stergem de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins pana se inmoaie putin.
Tocam ceapa marunt si ciupercile felii. Le calim in 2 linguri ulei, pana cand scade apa pe care si-o lasa ciupercile.
Condimentam cu sare, vegeta si piper.
Batem bine ouale cu sare si piper, adaugam cascaval ras si o lingura cu pesmet.
Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu pesmet. Asezam un strat de dovlecei, punem amestecul de ciuperci, repartizam jumatate din amestecul de ou, apoi alt strat cu dovlecei.
Asezam si rosiile decojite si taiate felii subtiri. Turnam deasupra restul amestecului de ou.
Dam vasul la cuptor pentru 15-20 min. Cand e gata, scoate vasul, lasa putin la racit si serveste cu incredere. Pofta buna!
Citeste si: „Ai gatit toata viata gresit BACON! Cum trebuie sa prepari acest aliment ca sa ii tai din calorii si grasimi”
Sursa: petitchef.ro