Ai gatit toata viata gresit BACON! Cum trebuie sa prepari acest aliment ca sa ii tai din calorii si grasimi

Publicat: 24 iun. 2017, 16:04 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Ai gatit toata viata gresit BACON! Cum trebuie sa prepari acest aliment ca sa ii tai din calorii si grasimi

via GIPHY

Ai gatit toata viata baconul gresit! Alimentul preferat al americanilor este aproape zi de zi prezent in farfuria cu mic dejunul lor. Dar nici ei nu stiu cum sa gateasca corect acest produs.

In mod normal, baconul se prajeste in tigaie sau se pune pe grill. Dupa ce devine rumen si crocant, este folosit la diverse mancaruri de la burgeri, la paste sau la salate. Dar uite ca asa devine o bomba calorica si iti afecteaza colesterolul.

Dar americanii au descoperit modul adevarat in care trebuie sa prepari baconul. Cu aceasta metoda scazi numarul caloriilor pe care o fasie le are. Plus ca devine o mancare mai sanatoasa decat daca e prajita in ulei. Si are si un gust mai sarat, spun cei care au incercat!

via GIPHY

Siteul Food Hacks Daily a publicat un material in care iti explica pasi cu pasi metoda:

1. Pune fasiile de bacon individual intr-o tigaie cu apa rece. Apa trebuie sa acopere putin feliile, nu sa fie tigaia plina. Apoi pune tigaia cu apa rece pe aragaz.

2. Cand vezi ca apa incepe sa fiarba, da flacara mai mica la aragaz, cam pe la mediul.

3. Dupa ce ai vazut ca toata apa din tigaie s-a evaporat, da focul mai mic, la mediu-scazut.

4. Ai grija ca baconul sa se rumeneasca bine pe ambele parti si sa nu se arda. Cand e gata, ia-l de pe foc.

Cam asta este metoda simpla de a pregati bacon. Noi o folosim si cand e vorba de carne normala si e buna deoarece nu ai nevoie de ulei. Dar expertii care au incercat aceasta metoda nu s-au aratat prea incantati de ea.

via GIPHY

Acestia sustin ca gustul s-a modificat si baconul nu mai este la fel de crocant si uleios. Gustul l-au asemanat cu cel al pastramei de vita. In plus, acestia mai zic ca baconul gatit in apa a devenit mai sarat decat cel prajit in ulei.

In concluzie, chiar daca baconul fiert in apa si apoi rumenit este mai sanatos, americanii nu vor sa renunte la ulei. Acestia sustin ca ambele moduri de a il gati sunt bune, dar ca ei prefera baconul crocant si plin de ulei 🙂 Si se mai mira ca sunt obezi…

Citeste si: „Atele bananelor si care este rolul lor. Ai ramane surprins, dar sunt foarte importante!”

Publicat: 24 iun. 2017, 16:04 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă