Sos de ciuperci cu smântână. Lista de ingrediente și mod de preparare

Publicat: 19 feb. 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Sos de ciuperci cu smântână. Lista de ingrediente și mod de preparare

Sosul de ciuperci cu smântână este ușor de făcut și poate fi servit alături de mai multe feluri de mâncăruri. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar preparatul final va fi unul gustos, chiar și pe placul celor mai mofturoși membri ai familiei. Folosiți sosul de ciuperci cu smântână la paste, orez și la diferite tipuri de friptură.

Cum se prepară sosul de ciuperci cu smântână

Ingrediente:

  • 500 de grame de ciuperci champignon
  • 5 linguri de smântână cât mai grasă
  • 3-4 căței de usturoi
  • o ceapă potrivită ca mărime
  • 50 g unt
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare sos de ciuperci cu smântână:

Ciupercile trebuie curățate de pielițe, spălate și tocate în cubulețe, nici prea mari, dar nici prea mici. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Puneți untul la topit într-o cratiță și căliți în el ceapa și usturoiul. După aceea, adăugați ciupercile și lăsați totul pe foc, până scade destul de mult toată apa care se lasă. Adăugați vinul, smântâna, sarea și piperul și dați toată compoziția într-un clocot, în timp ce amestecați în sos, ca să nu se lipească. La final, adăugați pătrunjelul tocat fin.

Este de preferat să folosiți sosul de ciuperci cu smântână cât este fierbinte.

Secretele pentru un sos de ciuperci perfect

Orice gospodină știe că toate rețetele pot fi îmbunătățite, în funcție de preferințele fiecăruia. Chiar dacă ingredientele de bază rămân aceleași, preparatele pot suferi anumite modificări, pentru ca rezultatul final să fie pe placul tuturor. Și pentru sosul de ciuperci există mai multe variante de preparare. De exemplu, dacă nu vă place mirosul de unt, puteți căli ceapa și usturoiul în ulei. De asemenea, puteți folosi atât unt, cât și ulei la călit și în acest fel untul nu se va arde.

Dacă doriți ca sosul să fie mai gros, puteți adăuga o lingură de făină în smântână, dar trebuie să fiți atente și să amestecați bine, pentru ca sosul să nu aibă cocoloașe. În plus, dacă vreți să folosiți această variantă, cu făina, ar fi indicat ca amestecul să fie subțiat cu puțină supă de legume. Dacă nu aveți preparată supă, puteți înlocui cu supă concentrată sau chiar și cu apă. Totuși, este de preferat să folosiți supă și pentru că astfel sosul va avea o aromă și mai plăcută. Cine nu dorește să pună pătrunjel în sos îl poate înlocui cu mărar. Dacă nici acesta nu este pe placul dumneavoastră, puteți lăsa sosul simplu.

Oricât de mult v-ați grăbi, nu uitați că sosul de ciuperci cu smântână se fierbe doar la foc mic.

Publicat: 19 feb. 2020, 10:00 Autor: Ionita Nicoleta Retete & Diete
Pe aceeași temă