Retete de post. Tii post sau pur si simplu vrei sa renunti la carne o perioada? Iti recomandam sa consumi cat mai multe legume, mai ales acum ca a venit vara. Ai o reteta super simpla si ieftina pe care sa o faci cand ai invitati.
Pentru ca a venit vara si caldurile sunt insuportabile, organismul nostru are nevoie de hrana usoara. Axeaza-te pe cat mai multe legume apoase cum sunt dovleceii sau rosiile. Le poti combina cu lactate, cum e cascavalul, dar poti folosi si mozzarella. Nu uita de condimente, dar nu face exces de ele. Mai ales de sare!!!
Ingrediente
2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare, vegeta, piper
Curatam coaja si taiem dovleceii rondele subtiri. Ii presaram cu sare roz si ii lasam o ora la rece.
Ii scoatem din frigider, ii stergem de apa cu prosoape de hartie si ii prajim in ulei incins pana se inmoaie putin.
Tocam ceapa marunt si ciupercile felii. Le calim in 2 linguri ulei, pana cand scade apa pe care si-o lasa ciupercile.
Condimentam cu sare, vegeta si piper.
Batem bine ouale cu sare si piper, adaugam cascaval ras si o lingura cu pesmet.
Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu pesmet. Asezam un strat de dovlecei, punem amestecul de ciuperci, repartizam jumatate din amestecul de ou, apoi alt strat cu dovlecei.
Asezam si rosiile decojite si taiate felii subtiri. Turnam deasupra restul amestecului de ou.
Dam vasul la cuptor pentru 15-20 min. Cand e gata, scoate vasul, lasa putin la racit si serveste cu incredere. Pofta buna!
Sursa: petitchef.ro