Reteta lebar de casa! Trebuie sa incercati aceasta reteta traditionala

Publicat: 24 nov. 2018, 10:46 Autor: Simona Retete & Diete

De Craciun ne place sa avem pe masa bucate traditionale romanesti, iar printre acestea se afla si lebarul, fara de care Craciunul nu ar mai fi la fel.

In acest sens v-am pregatit o reteta savuroasa si usor de facut, pentru a satisface si cele mai aspre cerinte ale membrilor familiei. Va asiguram ca ii veti incanta cu acest preparat minunat.

Reteta lebar de casa

Ingrediente lebar de casa

1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Mod de preparare lebar de casa

Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru.

După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de toca. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele.

La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Sursa: retete.unica.ro

Publicat: 24 nov. 2018, 10:46 Autor: Simona Retete & Diete
Pe aceeași temă
×