Kinga Sebestyen a dezvăluit că se bucură de masa de Crăciun, însă ţine cont de câteva reguli simple.

”Meniul tradiţional de Crăciun românesc îngreunează digestia pentru că are multe grăsimi şi asocieri de alimente nu tocmai fericite. Dacă mai ţii şi post înainte, el vine ca un şoc pentru digestie. Cu grijă şi răbdare, putem alterna meniul clasic introducând alimente ce ne oferă o stare de bine. Mai întâi, scoateţi din meniu mezelurile şi cârnaţii foarte graşi, precum şi salata de beouf cu multă maioneză, dressing-urile grase, precum şi dulciurile cu mult foietaj, cremă şi zahăr presărat deasupra.

Combinaţia de grăsime animală foietaj şi zahăr este una din cele mai nefericite pentru sănătate şi pentru siluetă. De asemenea, după ce epuizaţi acest tip de preparate, în zilele de după Crăciun, nu continuaţi cu pizza, hamburgeri sau pui prăjit în ulei de la diverse gast food-uri. Îngreunaţi şi mai mult situaţia!”, declară Kinga Sebestyen.

Regina Kangoo Jumps dezvăluie şi cu ce alimente preferă să înlocuiască preparatele clasice de Crăciun.

„Dacă am poftă de carne, aleg curcan la grătar, alături de multă salată şi fără dressing. Sau peşte, în mod special seara. Dacă am poftă de snaksuri, nu mă refugiez în chips-uri sau tot felul de gustări cu multe E-uri, ci ronţăi morcovi, castraveţi, ţelină sau gulii feliate. Migdale sau nuci, de asemenea. Îmi fac supe şi ciorbe cu multe legume.

Mănânc o felie de cozonac atunci când am poftă de dulce. Stau departe de deserturi cu mult zahăr şi nu beau sucuri carbogazoase. Prefer apa sau ceaiurile neîndulcite. Sărbătorile pot fi la fel de frumoase şi fără să ne refugiem îm mâncare nesănătoasă. Zi de zi faceţi mişcare măcar o jumătate de oră.

Mergeţi la plimbare după masă. Un sfat bun este să consumaţi ananas proaspăt (nu din conservă!). Ajută digestia extraordinar de bine!”, declară Kinga Sebestyen, potrivit Libertatea.