Rețetă dulceață de ceapă roșie. O adevarată delicatesă

Publicat: 06 Nov. 2018, 09:44 Retete & Diete
Rețetă dulceață de ceapă roșie. O adevarată delicatesă

Poate pentru mulți sună ciudat, însă da, există dulceață de ceapă roșie și este absolut delicoasă. Dar nu ne credeti pe cuvant, incercati si voi.

Dacă vreți să preparați cea mai bună dulceață de ceapă roșie, atunci Adi Hadean vă indică pas cu pas ce trebuie să faceți, pentru a fi siguri că iese ceea ce trebuie.

Așadar, urmați cu exactitate pașii de mai jos.

Rețetă dulceață de ceapă roșie – Ingrediente

Rețetă dulceață de ceapă roșie. O adevarată delicatesă

– un kilogram de ceapă roșie

– trei căței de usturoi

– două fire de ceapă verde

– un ardei gras, o mână de mărar

– 350-400 de grame de zahăr brun

– un pahar de vin

– două linguri de reducție de oțet balsamic

– puțină sare

– două lingurițe de coriandru boabe

– patru-cinci cuișoare

– două oale/cratițe

Rețetă dulceață de ceapă roșie – Mod de preparare

Ceapa tăiată solzi și curățată de inimi (sunt mai tari, mai iuți și au într-un capăt partea din care ies rădăcinile, nu ne trebuie) se lasă la macerat o jumătate de ceas cu jumătate din cantitatea de zahăr.

Ardeiul cubulețe, ceapa verde rondele fine, usturoiul mărunțit se lasă să stea o jumătate de oră împreună cu cealaltă jumătate a cantității de zahăr.

Cele două cratițe/oale (una cu ceapă, una cu ardei&celelalte) se pun pe foc mic cu câte o ceașcă de apă. Se amestecă mereu în ele până se înmoaie. După ce s-a înmuiat ceapa, puneți peste ea condimentele zdrobite și reducția de oțet balsamic și amestecați în continuare (toată treaba asta durează cam jumătate de oră).

După ce-s moi toate, amestecați-le în aceeași oală/cratiță, turnați vinul peste ele. Lăsați să scadă de tot (un sfert de oră), luați de pe foc și lăsați să se răcească.

Sursa

Publicat: 06 Nov. 2018, 09:44 Retete & Diete
Pe aceeași temă