Restricţiile anti-COVID au fost prelungite în Capitală. Ce modificări au fost făcute

Publicat: 10 Apr. 2021, 13:20 Arhiva
Restricţiile anti-COVID au fost prelungite în Capitală. Ce modificări au fost făcute

Prefectura Capitalei anunţă prelungirea restricţiilor pentru alte 14 zile. Singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este că magazinele vor rămâne deschise în Vinerea Floriilor până la 20.00.

În Bucureşti rata de incidenţă cumulată la 14 zile este, sâmbătă, de 6,39 la mia de locuitori, motiv pentru care, începând de duminică, ora 00:00, se prelungesc restricţiile deja existente. Astfel, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 22.00 – 5.00 în zilele de luni până joi şi între orele 20.00 – 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Magazinele pot fi deschise în intervalul orar 5.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbata şi duminică, iar de luni până joi până la ora 21.00

Accesul în mall-uri se va face în aşa fel încât să se asigure distanţa de minim 2 metri între persoane, precum şi o suprafaţă de minim 7 metri pătraţi pe persoană.

Măsurile încetează când rata de incidenţă cumulată pe o perioadă de 14 zile scade sub 3,5 la mie. Prefectul Alin Stoica a precizat că singura schimbare prevăzută de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă este că magazinele vor rămâne deschise în Vinerea Floriilor până la 20.00.

Ce se întâmplă cu persoanele care se reinfectează cu noul coronavirus

Specialiștii au efectuat un studiu în parteneriat cu Fundația Odwaldo Cruz, unul dintre cele mai mari centre de cercetare științifică din Brazilia și America Latină. Cercetătorii au aflat că dacă persoanele se reinfectează cu noul coronavirus, atunci există posibilitatea să apară noi simptome mult mai puternice. Săptămânal, cercetătorii au urmărit un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, când a început pandemia în Brazilia, şi până la sfârşitul anului.

„Aceşti oameni nu aveau cu adevărat imunitate detectabilă decât după a doua infectare. Acest lucru ne face să credem că pentru o parte a populaţiei care a avut boala cu simptome uşoare, nu este suficientă doar o singură expunere la virus, ci mai mult de una. Nu ştim cât durează imunitatea post-Covid. O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare sau chiar să contracteze o altă variantă”, a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul Fiocruz pentru Dezvoltare Tehnologică în Sănătate şi coordonator al studiului, arată Mediafax.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 10 Apr. 2021, 13:20 Arhiva
Pe aceeași temă