Respiratia urat mirositoare iti da batai de cap? Iata ce alimente trebuie sa eviti pentru a scapa de aceasta problema

Publicat: 21 mart. 2018, 16:28 Autor: madalina m. Life

Respiratia urat mirositoare e o problema cu care multe persoane se confrunta.

Insa, chit ca e un subiect usor jenant, aceasta poate fi combatuta cu succes, daca sunt eliminate cateva mancaruri din alimentatie. Mai mult, rezultatele se vor vedea imediat si respiratia urat mirositoare va disparea aproape instant.

Totodata, de cele mai multe ori aceasta problema e una des intalnita atat in randul femeilor, dar si in cazul barbatilor care desi au o igiena dentara buna, nu isi dau seama ca trebuie sa isi schimbe alimentatia.

Cum poti scapa de respiratia urat mirositoare

Cel care a facut aceasta descoperire a fost un dentist care avea mereu de-a face cu clienti nemultumiti de faptul ca mai mereu ajungeau sa le miroase gura foarte urat. Acesta a dezvaluit ca de cele mai multe ori problema e una de care se poate scapa foarte usor.

In plus, medicul a mai aratat si cum oricine isi poate verifica, in orice moment, propria respiratie, dar si cum poate remedia situatia daca mirosul e unul foarte neplacut. Medicul dentist Harold Katz a explicat ca halena, asa cum se numeste respiratia urat mirositoare in termeni medicali, nu trebuie sa reprezinte o problema rusinoasa.

„Aproximativ una din patru persoane sufera de aceasta problema in mod curent si in fiecare zi se confrunta cu o respiratie urat mirositoare”, a povestit Harold Katz. Insa, acest lucru nu are deloc de-a face cu igierna orala, ci cu felul in care ne alegem alimentatia.

Cum poti scapa de respiratia urat mirositoare

„Halena poate fi accentuata de anumite mancaruri, asa cum sunt cele pe baza de ceapa si usturoi, pentru ca aceste alimente contin compusi sulfurosi mirositori”, a mai adaugat medicul dentist. Astfel ca, o respiratie urat mirositoare poate fi evitata daca alegem sa nu mai mancam asa des carne rosie, peste, ceapa sau usturoi.

Totodata, pe aceeasi lista de alimente ce trebuie evitate in mod special pentru o respiratie proaspata, medicul Harold Katz a inclus produse precum cafeaua, sucul de fructe, zaharul rafinat, dar si lactatele. Merele verzi consumate ca atare pot reduce in mod simtitor aceasta problema cu care multi se confrunta.

Mai mult, in cazul femeilor, aceasta problema poate fi accentuata de schimbarile hormonale, de o posibila saucina sau de pilulele contraceptive.

(sursa: thesun.co.uk)

Publicat: 21 mart. 2018, 16:28 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×