Regulile pe care trebuie să le respecți noaptea aceasta la slujba de Înviere

Publicat: 01 May. 2021, 12:31 Arhiva

În seara aceasta, creștinii vor merge să ia Lumină de la Biserică și vor participa la slujba de Înviere. Însă, nu este de uitat faptul că încă ne aflăm în pandemie, astfel că există măsuri care trebuie a fi respectate de către cetățeni.

În noaptea aceasta, creștinii vor merge la Biserică pentru a lua Lumină și pentru a asculta slujba de Înviere. Potrivit autorităților, circulația în noaptea de Înviere va fi permisă până la ora 5:00 dimineața. De asemenea, sunt interzise petrecerile și evenimentele, chiar și acasă, iar cluburile, discotecile și barurile vor rămâne, în continuare, închise. Pe de altă parte, hotelurile sunt deschise la 70% din capacitate, însă la restaurantele din hoteluri pot merge doar clienții acestora. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise, și în spațiile închise. Un grup nu poate fi format mai mare de șase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, arată Realitatea.net.

Ce spune Raed Arafat despre Slujba de Înviere

Specialiștii susțin că în următoarea perioadă va avea loc o creștere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, însă autoritățile române nu se gândesc la un posibil lockdown național în acest caz. Raed Arafat a susținut că măsurile care sunt luate în acest moment au menirea de a opri răspândirea virusului.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24

Cât despre Slujba de Înviere, aceasta se va desfășura în funcție de dinamica epidemiologică: „Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 01 May. 2021, 12:31 Arhiva
Pe aceeași temă