Decizie pentru Capitală! Unde trebuie să poarte cetățenii masca de protecție

Publicat: 15 May. 2021, 16:24 Arhiva

Începând cu data de 15 mai 2021, România se relaxează. Autoritățile au luat decizia de a impune noi măsuri de relaxare, după ce numărul de infectări a scăzut, iar rata de incidență se află și ea pe o pantă ascendentă.

CMBSU – Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti s-a reunit în cursul zilei de sâmbătă pentru a discuta despre impunerea obligativităţii purtării măştii în anumite zone. Astfel că, cetățenii sunt obligați să poarte masca de protecție într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, în cazul persoanelor care staţionează. Masca de protecție se va purta în continuare și în spațiile aglomerate, piețe, stațiile de transport în comun, spații comerciale, târguri, talciocuri, bâlciuri. Persoanele care nu respectă aceste reguli vor fi amendate.

Unde trebuie să poarte cetățenii masca de protecție

„În principiu am stabilit că în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare şi la venire, şi la plecare şi sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul şcolii, acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru”, a declarat prefectul Alin Stoica sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, arată Digi24.

Pe de altă parte, CNSU – Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat o listă cu alte măsuri de relaxare din cea de-a patra etapă, măsuri ce se vor aplica pe teritoriul României începând cu data de 1 august 2021, gradual. Datele etapelor de relaxare: 15 mai, 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Iată ce conține lista cu măsurile care ar putea să se aplice începând cu luna august a acestui an. Măsurile se pot regăsi în Hotărârea nr. 29 din 14.05.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de Covid-19. Hotărârea poate fi accesată AICI.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 15 May. 2021, 16:24 Arhiva
Pe aceeași temă