Ce spune Raed Arafat despre Slujba de Înviere. Ce se va întâmpla în preajma Paștelui

Publicat: 14 Mar. 2021, 14:48 Arhiva

Autoritățile susțin faptul că nu se ia în calcul deocamdată un posibil lockdown în România în preajma Paștelui. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în condițiile în care numărul de persoane infectate cu noul coronavirus va crește, atunci se vor lua măsuri.

Specialiștii susțin că în următoarea perioadă va avea loc o creștere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, însă autoritățile române nu se gândesc la un posibil lockdown național în acest caz. Raed Arafat a susținut că măsurile care sunt luate în acest moment au menirea de a opri răspândirea virusului.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24

Cât despre Slujba de Înviere, aceasta se va desfășura în funcție de dinamica epidemiologică: „Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”.

Starea de alertă a fost prelungită în România

Starea de alertă a fost prelungită în România începând cu data de 14 martie 2021. Dacă înainte, cetățenii aveau voie să iasă pe străzi până la orele 23:00, de astăzi, ora impusă este 22:00. De asemenea, în condițiile în care există o urgență, cetățeanul trebuie să aibă asupra sa o declarație pe propria răspundere.

De asemenea, și gradul de ocupare a spațiilor de cazare este redus cu 30% din capacitatea maximă în următoarele zone: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara, arată Digi24.ro.

Sursă foto: captură video Youtube

Publicat: 14 Mar. 2021, 14:48 Arhiva
Pe aceeași temă