Regulile de aur pe care trebuie sa le pui in practica daca esti la dieta si mergi la restaurant! Ce nu trebuie sa comanzi niciodata din meniu

Publicat: 17 oct. 2018, 13:59 Autor: madalina m. Retete & Diete

Daca mergi la un restaurant atunci cand esti la dieta, trebuie sa pui in practica anumite reguli.

E foarte important sa avem o disciplina in ceea ce priveste alimentatia chiar si atunci cand optam pentru o masa in oras. Mai mult, nu trebuie sa refuzi o invitatie la restaurant daca esti la dieta, ci sa stii ce preparate sunt de evitat.

Schimbarile stilului de viata si cele alimentare nu trebuie sa presupuna o izolare fata de alti oameni, pe perioada cat dureaza regimul. Un medic nutritionist de la noi a dat toate detaliile referitoare la acest subiect, dar si cateva sfaturi esentiale.


Daca esti intr-o perioada in care ai pus in practica o dieta si primesti o invitatie la restaurant nu trebuie sa te ingrijorezi. Nutritionistul Iren Alexoi e de parere ca e necesara doar putina atentie, atunci cand sunt alese preparatele din meniu.

„In primul rand, intereseaza-te unde te duci, ca sa stii din timp ce fel de mancare se serveste si sa ai o idee cam ce sa comanzi. Daca mananci seara la un restaurant, poti lua o gustare inainte de a pleca pentru a nu fi foarte infometat cand comanzi si sa fac acest lucru in mod excesiv. Ai grija la supe si ciorbe, pentru ca de obicei contin mult ulei adaugat, sare in exces, multi cartofi si radacinoase fierte”, a fost de parere Iren Alexoi, potrivit adevarul.ro.

„Uleiul este hipercaloric, excesul de sare duce la retentie de apa, iar cartofii si radacinoasele fierte au in indice glicemic mare. Supele crema – intrebati daca au un adaos de cartof sau amidon, ori faina si smantana. Pe acestea le evitati! Invatati-va sa intrebati despre modul de gatire si ingredientele unui fel de mancare la restaurant!”, a mai spus specialistul.


Nutritionistul a mai fost de parere ca atunci cand ne aflam la dieta si vrem sa comandam o supa, la restaurant, trebuie sa stim exact ce ingrediente contine preparatul. Daca o supa sau o ciorba este gatita fara un exces de amidon, sare sau smantana, atunci poate fi consumata fara griji.

„Puteti alege orice fel de salate cu continut de legume, frunze si proteine vegetale sau animale. Atentie doar la dresing, pe care neaparat sa il cereti separat si sa il folositi doar pentru gust, intr-o cantitate mica. De obicei contine foarte multe calorii. Mai puteti alege variantele de aperitive cu humus sau guacamole.

Bruschetele cu rosii, avocado si ton sunt iarasi recomandate. Ca model de meniu puteti cere o portie de bruschete si o salata sau orice fel de carne la gratar, insa e de evitat cea de porc. Trebuie sa fie fara sos adaugat. Pestele sau fructele de mare sunt iarasi cea mai buna alegere!”, a mai mentionat nutritionistul Iren Alexoi.

Publicat: 17 oct. 2018, 13:59 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă