Războiul nu se oprește! Încă un avion, doborât de armată!

Publicat: 03 mart. 2020, 14:30 Autor: Elena Arhiva
Războiul nu se oprește! Încă un avion, doborât de armată!

Războiul nu se oprește! Încă un avion, doborât de armată!

Un avion aparţinând armatei siriene a fost doborât în cadrul ofensivei Turciei în nord-vestul Siriei, în vederea respingerii forţelor lui Bashar al-Assad, a anunţat marţi Ministerul turc al Apărării, reatează Reuters potrivit news.ro.

Potrivit ministerului este vorba despre un avion de tip L-39. Agenţia siriană oficială de presă Sana a anunţat la rânduş său că un avion militar sirian a fost luat drept ţintă de către forţe turce.

Duminică seara, două avioane ale armatei siriene au fost doborâte duminică de armata turcă în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, unde Turcia a lansat o ofensivă militară împotriva trupelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, relatează AFP potrivit Agerpres.

La Damasc, agenţia oficială siriană Sana a transmis că două avioane de luptă au fost ”vizate” de armata turcă, adăugând că cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze şi sunt ”teferi şi nevătămaţi”. Agenţia Sana mai afirmă că armata siriană a doborât o dronă, tot în Idlib, difuzând şi imagini care arată un aparat prăbuşindu-se în flăcări.

La rândul său, Ministerul turc al Apărării a anunţat că ”două avioane Sukhoi SU-24 ale regimului (sirian) care atacau avioanele noastre au fost doborâte”.

Conform ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cele două avioane SU-24 au fost doborâte de un avion F-16 al armatei turce deasupra zonelor controlate de regimul sirian în regiunea Idlib. Acelaşi ONG mai notează că 74 de soldaţi sirieni au fost ucişi, începând de vineri, în urma bombardamentelor armatei turce şi că a crescut frecvenţa confruntărilor directe între armatele siriană şi turcă.

Publicat: 03 mart. 2020, 14:30 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă