Răspunsul Oliviei Steer, după ce a fost rugată să dea un sfat în plină pandemie de coronavirus

Publicat: 07 Apr. 2020, 11:26 Vedete

Soția lui Andi Moisescu, Olivia Steer, a fost criticată de nenumărate ori pe rețelele de socializare, dar și la televizor, din cauza stilului de viață diferit pe care îl are.

A fost pusă la zid de multe ori pentru că ar avea ”practici neortodoxe”, dar Olivia Steer nu a băgat în seamă răutățile oamenilor și a continuat să facă ce știe ea mai bine. Recent, soția lui Andi Moisescu a fost rugată să dea un sfat îmn legătură cu alimentația, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm. Totuși, răspunsul pe care i l-a oferit internautului a fost, cu adevărat, inedit, arată Cancan.

„Olivia Steer în situații de genul ăsta cât de mult ne ajută alimentația? Ce ar trebui să consumăm foarte des? Mulțumesc!”, i-a scris un internaut, soției lui Andi Moisescu.

„Nu sunt medic, nu dau sfaturi! Îmi pare rău!”, a replicat Olivia Steer.

Andreea Raicu, atac la Olivia Steer! Ce spune despre ‘practica’ soției lui Andi Moisescu

„Ea în general îi invită pe oameni să nu mai apeleze la medicina alopată și să se rezume doar la lucruri naturiste, de pildă, chiar dacă avem 40 de ani să nu mai facem mamografie, să nu mai luăm antibiotice, nu mai știu, e o listă destul de lungă de lucruri pe care le-am auzit de-a lungul timpului. Cred foarte tare în puterea subconștientului, dar în aceleași timp nu pot să anulez puterea și medicina și cred că în primul rând aș întreba-o dacă știe ce putere și ce impact au cuvintele ei și toate aceste provocări și invitații pe care le face comunității ei asupra lor.

Și de ce face asta? Și care este baza care stă în spatele lucrurilor pe care le spune? Pentru că în acea dezbatere (cu dr. Mihai Craiu – n.r.), ea nu avea niște teorii valide, ea avea un telefon de pe care citea diverse lucruri, care nu erau susținute de absolut nimic. Cred că atâta vreme cât ești o persoană publică, ai o responsabilitate foarte mare în legătură cu ceea ce spui, mai ales când ești la televizor. Oamenii te ascultă, oamenii, dacă te plac, te și urmează și trebuie să ai grijă ce spui că s-ar putea să-i duci pe niște piste greșite.

Cred că ar putea să pună o altfel de abordare, să pună întrebări oamenilor, care vor fi nevoiți să afle răspunsuri, nu să dea răspunsurile direct. Cred că fiecare este în măsură – acum avem multe mijloace la dispoziție, și nu mă refer la toate informațiile pe care le găsim pe internet, avem acces la informații și la studii care ne ajută să ne găsim singuri răspunsurile. Pentru că dacă întrebi 10 oameni care au citit 10 lucruri de pe internet, fiecare îți va spune câte o părere, sute de teorii, important e să aduci tu părerea ta, în funcție de ce-ai luat și ce-ai aflat”, a marturisit Andreea Raicu la digi24.ro.

Publicat: 07 Apr. 2020, 11:26 Vedete
Pe aceeași temă