Raed Arafat, după incidentul de la Vama Veche: „Echipajele SMURD pe plaja nu sunt echipaje de salvamar”

Publicat: 24 Aug. 2019, 15:32 Life
Raed Arafat, după incidentul de la Vama Veche: „Echipajele SMURD pe plaja nu sunt echipaje de salvamar”

Șeful DSU, a reacționat după ce un bărbat, instructor de înot, a povestit modul în care a salvat de la înec o tânără.

Raed Arafat, după incidentul de la Vama Veche. Șeful DSU, Raed Arafat, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că îi mulțumește bărbatului care a intervenit să o salveze pe tânăra aflată în pericol de înec, dar trage și un semnal de alarmă: „Echipajele SMURD de pe plajă nu sunt echipaje de salvamar”.

„A salvat o fată care era aproape să se înece la Constanța. Pentru asta nu pot decât să-l felicit și să-l mulțumesc! Domnul însă s-a gândit să mai facă ceva și anume să atace pe retelele de socializare și în media un echipaj SMURD aflat pe plajă că nu au intrat băieții în apă să o salveze pe fată, apă despre care chiar el, salvatorul, spune că era să-l omoare.

Raed Arafat, după incidentul de la Vama Veche

Raed Arafat, după incidentul de la Vama Veche

Ca să clarificăm, echipajele SMURD pe plajă nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acorda primul ajutor inclusiv înecaților aduși la mal de salvamar”, a spus Raed Arafat.

Acesta adaugă că nimeni nu poate pretinde ca cineva care nu este pregătit să salveze o persoană de la înec să facă acest lucru „numai ca să satisfacă dorințele spectatorilor, ale mass-mediei și ale domnului director de la CSM Bacău (salvatorul fetei – n.r.)”.

„Obișnuința din ultima perioadă de a da în salvatori cu orice ocazie și fără motive întemeiate va avea costurile ei în viitor. Noi transformăm încetul cu încetul meseria în care oamenii intră pentru a salva vieți și pentru a deveni salvatori într-o meserie riscantă și neplăcută din punct de vedere social prin atacurile ieftine și nejustificate pe care le adresăm salvatorilor fără motive întemeiate”, a mai spus Raed Arafat.

Un bărbat din Bacău, instructor de înot și director al CSM Bacău, a salvat, vineri, o tânără aflată în pericol să se înece, la Vama Veche.

Acesta a povestit, revoltat, pe Facebook despre eforturile pe care le-a făcut pentru a o aduce pe tânăra aflată în pericol, la mal, în timp ce membrii unui echipaj SMURD de pe plajă au asistat ca „spectatori” și au spus că nu pot interveni pentru că nu au în fișa postului salvarea unui om, din apă persoanelor aflate în pericol este de datoria salvamarilor sau a unor echipaje specializate pentru salvarea din mediul acvatic.

Publicat: 24 Aug. 2019, 15:32 Life
Pe aceeași temă