Puțini o știu! Cum arată soacra lui Nicolae Ceaușescu și ce i-a făcut în 1977! Nimeni nu se aștepta

Publicat: 02 Mar. 2020, 10:07 Arhiva

”Era Ceaușiștă” a fost, într-adevăr, una care a lăsat în urmă trăiri intense, mentalități greu de doborât și traume. Dar întotdeauna trebuie privită partea frumoasă a paharului, căci a lăsat în urmă și amintirti frumoase.

Puțini știu, însă, cum arată soacra lui Nicolae Ceaușescu, Lenuța Petrescu. Elena i-a devenit soție lui Nicolae Ceușeșcu în 1974. Ea și părinții ei, Nae și Alexandrina Petrescu, proveneau dintr-o familie modestă de țărani mijlocii. Ei practicau munca câmpului, căpătând porecla ”Lenuța lui Briceag”. Fratele mai mare se numea Gheorghe (Gogu) Petrescu.

În anul 1939, Elena s-a alăturat Partidului Comunist din România, unde îl va întâlni pe Nicolae Ceaușescu cu care se căsătorește în 1947. În cartea Laviniei Betea, ”Povești din Cartierul Primăverii”, se notează un episod ușor hilar, dar cinstit în ceea ce o privește pe soacra lui Nicolae Ceaușescu.

În 1977, țuica făcută de soacra dictatorului a fost confiscată chiar de el, pentru că încălcase o lege care interzicea transportul alcoolului dintr-un județ într-altul, scrie Playtech.

„Arde-l-ar focu’ pe Neculai! Uite, am făcut țuică la țară. Și m-am gândit să-i duc și lu’ ăsta o sticlă de țuică. Și Neculai m-a întrebat: ”De unde ai așa țuică bună? Păi, de la Petrești (satul natal, din județul Dâmbovița, al Elenei Ceaușescu – nr). Și cum ai adus-o? În damigeană, în portbagajul mașinii. Și nu știi că n-ai voie să treci alcool dintr-un județ în altul?” Și i-a confiscat toată țuica!”, povestește Ilinca Bartolomeu, fiica lui Grigore Preoteasa, ministru de externe al României în perioada 1956 – 1957.

Publicat: 02 Mar. 2020, 10:07 Arhiva
Pe aceeași temă