Adevăratul motiv pentru care Nicolae Ceaușescu nu purta niciodată verighetă

Publicat: 27 Feb. 2020, 10:00 General
Adevăratul motiv pentru care Nicolae Ceaușescu nu purta niciodată verighetă

Nicolae Ceaușescu a fost căsătorit timp de 42 de ani cu Elena Ceaușescu, iar acesta își răsfăța soția de fiecare dată când avea ocazia. Fosta primă doamnă a României avea foarte multe bijuterii scumpe, dar și haine făcute la comandă, special pentru ea.

Nicolae Ceaușescu nu a purtat niciodată verighetă

Nicolae și Elena Ceaușescu s-au cunoscut în primăvara anului 1939, atunci când cea care avea să-i devină soție a intrat în Partidul Comunist Român. Totuși, de-abia după 8 ani au decis să se căsătorească, în 1947. Fostul dictator avea atunci 29 de ani. În cei 42 de ani de căsnicie, Nicolae Ceaușescu i-a oferit soției sale tot luxul de care aceasta avea nevoie. Elena Ceaușescu avea o adevărată colecție de haine din blană naturală, iar îmbrăcămintea pe care o purta zilnic era făcută pe comandă.

De altfel, nici fostul dictator nu purta orice fel de haine. Acesta avea un croitor personal, care avea grijă ca Nicolae Ceaușescu să arate impecabil de fiecare dată când ieșea în public. În plus, Ceaușescu apela zilnic și la serviciile unui frizer. La fel de cochetă era și soția sa. Elena Ceaușescu avea foarte multe bijuterii extrem de scumpe și de fiecare dată când mergea într-o vizită importantă, mai ales în afara țării, le purta cu mândrie.

În plus, fostul consilier al lui Ceaușescu, Petre Gigea-Gorun, a dezvăluit un amănunt pe care nu multă lume îl știe și care dovedește încă o dată că liderul comunist își iubea foarte mult soția. De fiecare dată când se întorcea de la vânătoare, acesta îi aducea Elenei un buchet de flori de câmp. Cu toate acestea, Nicolae Ceaușescu nu a purtat niciodată verigheta, iar Petre Gigea-Gorun a spus că nimeni nu a aflat care a fost explicația acestui gest.

Obsesiile lui Ceaușescu

Pe lângă faptul că nu a fost văzut cu verigheta pe deget, Nicolae Ceaușescu avea și alte obiceiuri ciudate. Unul dintre acestea era mai mult un tic, conform spuselor consilierului său personal: liderul comunist se uita mereu la ceas. O explicație ar fi aceea că dictatorul era extrem de punctual și avea aceeași pretenție și de la persoanele cu care se întâlnea. În plus, Ceaușescu ținea foarte mult la somnul de prânz, la care nu renunța în nicio zi, indiferent de ședințele pe care le avea.

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii: Valentin Ceaușescu, cel mai mare, care a fost născut chiar la un an după căsătoria celor doi, Zoia Ceaușescu și mezinul Nicu Ceaușescu. Ultimii doi au decedat, Zoia în 2006, la vârsta de 57 de ani, iar Nicu a murit cu 10 ani mai devreme, pe când avea doar 45 de ani. Acesta și-a pierdut viața într-un spital din Viena, din cauza unei ciroze. Fiul cel mare, Valentin Ceaușescu, are acum 72 de ani.

Publicat: 27 Feb. 2020, 10:00 General
Pe aceeași temă