Prognoza meteo: Romania, lovita de frig. Un val de aer rece face prapad, cat de mult scad temperaturile si unde va ploua

Publicat: 14 Aug. 2019, 08:47 News 3

Dupa potopul de caldura, din 15 august se racoreste. Un val de aer rece patrunde in Romania, iar temperaturile vor scadea si cu 12 grade.

Prognoza meteo. Precipitatiile isi vor face aparitia in toate regiunile, iar la munte minimele vor cobori la 8 grade. Pe 14 si 15 august, media maximelor se va situa in jurul a 36 de grade, apoi se va raci semnificativ.

Prognoza meteo

Prognoza meteo

Răcire semnificativă în Banat

Conform ANM, în Banat, vremea va fi caniculară în primele două zile ale intervalului când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca pe parcursul zilelor de 14 şi 15 august să se înregistreze în medie maxime de 25….26 de grade. Apoi, valorile diurne vor creşte până spre 32 de grade, în data de 19 august. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 28 de grade.

37 de grade în Crişana

În Crişana, vremea va fi caniculară la începutul intervalului când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 37 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca în data de 15 august să se înregistreze în medie 25 de grade. Ulterior, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că, în data de 19 august, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 32 de grade. Va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele 2 zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 26 de grade.

Vremea se raceste in toata tara

Variaţii termice şi în Transilvania

În Transilvania, după maxime de 35 de grade se va răci semnificativ, urmând ca în data de 17 august să nu se mai depăşească 25 de grade. În intervalul 18 – 20 august vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, urmând a se înregistra în medie, în jur de 30 de grade, apoi va urma o răcorire treptată a vremii. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor. Astfel, la începutul intervalului se vor înregistra în medie temperaturi minime în jurul a 16 grade, apoi acestea vor scădea spre 12 grade în data de 18 august, pentru ca ulterior, în intervalul 19 -21 august, să crească uşor spre 14 grade. După data de 21 august vremea se va răcori uşor. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, apoi din nou după data de 20 august.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Publicat: 14 Aug. 2019, 08:47 News 3
Pe aceeași temă