Anunţ important de la ANM! Când încep ploile în România + Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Publicat: 10 iul. 2024, 12:20 Autor: Hermina Hagianu News
Anunţ important de la ANM! Când încep ploile în România + Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Anunţ important de la ANM! Temperaturile ridicate continuă să afecteze întreaga ţară în următoarea perioadă. Meteorologii au transmis recent că în România există șanse minime de precipitații în a doua lună a lui „cuptor”. 

În primele două săptămâni se așteaptă precipitații mai puține decât de obicei, însă ulterior regimul pluviometric va reveni la normal.

Când încep ploile în România

România se află în continuare sub avertizări de cod portocaliu și galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile trec de 40 de grade la soare. Meteorologii spun că ploile sunt așteptate spre finalul lunii iulie.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 10 – 15 iulie: Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară, cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivel național, în special în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 iulie: Temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele normale, în toate regiunile, mai ales în sud. Cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI.

Meteorologii au transmis o avertizare specială pentru Bucureşti

Prognoza este valabilă în intervalul 10.07.2024 ORA 10:00 – 12.07.2024 ORA 10:00

Valul de căldură va fi persistent. Vremea va fi în continuare caniculară, disconfortul termic accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade și cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Cum să răcorești rapid casa în mai puțin de 5 minute, chiar dacă nu ai aer condiționat

Canicula de zilele acestea este cu adevărat supărătoare, dar ce faci dacă nu ai aer condiționat sau pur și simplu acel aer rece îți face rău. Iată câteva soluții salvatoare.

Folosește ventilatoare strategic plasate

Plasează ventilatoare lângă ferestre deschise pentru a îmbunătăți circulația aerului. Poți crea un curent de aer plasând un ventilator în fața unei ferestre și unul în spatele unei alte ferestre deschise.

Producerea unui efect de briză cu ventilatorul și gheața

Așază un bol cu gheață sau sticle cu apă înghețată în fața unui ventilator. Aerul va trece peste gheață și va răci încăperea, scrie express.co.uk.

Trage jaluzelele sau draperiile

Închide toate jaluzelele, draperiile sau obloanele pentru a bloca lumina solară directă care încălzește casa. Jaluzelele de culoare deschisă reflectă mai bine căldura. (CITEŞTE MAI MULTE AICI)

 

Sursă foto: social media

Publicat: 10 iul. 2024, 12:20 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×