Prima scoala din lume in care nu exista profesori. E visul oricarui elev! In ce tara se desfasoara asa orele de curs

Publicat: 07 mai 2018, 13:10 Autor: madalina m. Life

Prima scoala din lume in care nu exista profesori pare sa fie visul oricarui elev.

Sistemul nou de educatie a fost pus in practica de curand, iar prima scoala din lume in care nu exista profesori in salile de casa a devenit rapid extrem de apreciata de catre elevi, dar si de catre parinti.

In mod surprinzator, insa, desi profesorii nu sunt prezenti fizic in sala de clasa, prima scoala din lume in care a fost pusa in aplicare metoda nonconformista angajeaza in continuare cadre didactice.

Prima scoala din lume in care nu exista profesori

Tara in care exista prima scoala din lume in care profesorii nu merg sa le predea elevilor a fost recent inaugurata in Scotia. Elevii isi petrec orele cu un profesor virtual, pe care il intampina cuminti din fata calculatoarelor.

De asemenea, in prima scoala din lume in care nu exista profesori la ore, copiii pot accesa cursurile prin intermediul unor pagini web, care le sunt puse la dispozitie. Inainte de fiecare ora, acestia pot apela un profesor pe cale video si asteapta sa le fie predate lectiile.

Totodata, noua metoda a fost recent implementata pentru ca exista anumite zone din Scotia in care gasirea profesorilor si a invatatorilor reprezinta o mare problema. Lectiile pe care copiii le primesc variaza de la limba materna si pana la cele de muzica.

Prima scoala din lume in care nu exista profesori

Prima scoala din lume in care nu exista profesori care sa le predea elevilor le permite acestora sa se foloseasca in special de calculator, dar si de cateva camere de filmat, prin intermediul carora sunt supravegheati.

Micutii isi pot vedea profesorul de la distanta cu ajutorul camerelor video si isi primesc lectiile in timp real. Ideea a devenit rapid foarte populara printre parinti, mai ales ca oamenii se vedeau nevoiti sa isi tina copiii acasa din cauza lipsei de personal didactic.

Elevii se ajuta si de un iPad pentru a invata, iar intreaga lor activitate din timpul orelor de curs e atent analizata de catre profesorii aflati la distanta. Metoda a salvat multe scoli mici de la inchidere odata ce-a fost pusa in practica.

(sursa: storytrender.com)

Publicat: 07 mai 2018, 13:10 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă