Povestea dramatică a bărbatului care a ieşit din carantină cu 100 kg în plus! Imagini şocante

Publicat: 17 iun. 2020, 11:01 Autor: Elena Arhiva
Povestea dramatică a bărbatului care a ieşit din carantină cu 100 kg în plus! Imagini şocante

Carantina şi izolarea au adus fiecăruia câteva kilograme în plus, însă, pentru un tânăr din Wuhan, provincia chineză Hubei, statul în casă i-a schimbat viaţa dramatic! 

Zhou Xi, de 26 de ani, care a stat în carantină cinci luni  a fost scos recent cu macaraua şi dus la spital pentru că s-a îngrăşat enorm. Tânărul a urmat cu stricteţe măsurile de izolare la domiciliu impuse de autorităţile chineze încă de la începutul lunii februarie. Nu a mai ieşit din casă şi a mâncat în continuu. Până la declanşarea epidemiei care a răpus 4.634 de oameni în China, Zhou îşi ţinea greutatea sub control făcând mişcare în parc. Cântărea 180 kg şi spera să slăbească cel puţin 50 kg până în vara anului acesta, scrie click.ro.

Însă, pandemia i-a dat planurile peste cap şi s-a îngrăşat cu 100 kg. La 1 iunie, a fost scos cu ajutorul unei macarale din casă şi dus la spitalul Universitar Central din Wuhan. Picioarele lui Zhou nu mai puteau face faţă greutăţii enorme. ”Nu am mai ieşit din casă din ianuarie. Am telefonat pentru ajutor şi am fost salvat greu”, a povestit Zhou în timpul întâlnirii cu directorul adjunct al spitalului Li Zhen.

Viaţa tânărului a fost în pericol

Din cauza greutăţii, tânărul de 26 de ani nu poate dormi, are probleme de respiraţie şi când a fost internat la Urgenţe inima abia îi mai bătea. Viaţa lui a fost în pericol şi abia la 11 iunie doctorii au reuşit să îl stabilizeze. Obezitatea morbidă de care suferă Zhou este cauzată de factori genetici, dar doctorul Li Zhen speră ca după ce pacientul mai slăbeşte 85 kg să îi facă o operaţie de micşorare de stomac. ”Dacă ar mai fi rămas în carantină încă o săptămână, Zhou ar fi murit pentru că organismul lui a fost împins la maximum. El a pierdut lupta cu kilogramele şi a fost cât pe ce să fie răpus de obezitate”, a declarat doctorul

Epidemia care a izbucnit la începutul anului în oraşul Wuhan, provincia chineză Hubei, a făcut peste 440.000 de victime omeneşti şi a contaminat peste 8,12 milioane la nivel mondial.

250 de cazuri noi de COVID-19 și 10 decese în 24 de ore în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Aceasta, în condițiile în care au fost făcute peste 9.000 de teste. Ieri, la mai puțin de 4.000 de teste efectuate, au fost confirmate 166 de cazuri. De asemenea, până astăzi, 1437 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Au fost înregistrate  10 noi decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brăila, Brașov, Călărași, Iași, București, Neamț, Prahova și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 173 de pacienți.

573.638 de teste prelucrate până la această dată

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 573.638 de teste. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sursa foto: Click.ro

Publicat: 17 iun. 2020, 11:01 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă