La zece zile după ce un incendiu i-a distrus magazinul pe care îl avea  în acelaşi imobil în care locuia, Dan Mîcnea a realizat un filmuleţ pentru a prezenta pagubele produse în urma incendiului.

Înregistrarea video, care durează aproape patru minute, a fost urcată pe contul său de Facebook încă din data de 6 decembrie 2019, cu mesajul: „Rog autorităţile care ne pot ajuta în soluţionarea acestui caz!”.

Criminalul amintește în filmare că focul a fost pus intenționat de trei persoane după ce i-au spart magazinul şi au furat banii şi câteva zeci de pachete de ţigări. El vorbeşte de trei suspecţi care ar fi venit la magazin cu o maşină, ce ar fi fost surprinsă de camerele de supraveghere ale şcolii din sat.

Criminalul a postat pe Facebook

Aici e camera în care a fost magazinul. A ars tot. Primul indiciu care m-a dus cu gândul, după ce am scos totul de aici, a fost că a fost cineva. Pentru că nu am găsit ţigări arse şi banii, de nicio culoare. Dar am găsit portofelul în apă pe jos, permisul neveste-mii, buletinul. Şi rămăşiţe din tot ce am avut eu aici. Rămăşiţe de ţigări şi bani nu au rămas. Pachetele de ţigări au fost aici pe raft şi aici jos două cartoane (două cartușe de ţigări n.r.). O cutie cu lenor, clorul, au rămas, dar ţigările nu au rămas. Aici sunt actele care au fost în magazin, toate arse. Lângă această cameră mai există două camere, în care dormeau doi oameni, printre care o femeie operată care nu putea să se deplaseze, să fugă, să meargă, să se salveze, care puteau fi arşi de vii.

Deci erau condamnaţi să moară din cauză că ăştia au spart aici şi au recunoscut. I-am dat la Poliţie, dar văd că de ceva timp nu se întâmplă nimic. Treaba (incendiul n.r.) s-o întâmplat în seara de 26 noiembrie. La ora 12.35 ne-a sunat soacra că arde tot. La 12 şi 17 minute se văd pe camerele de la şcoală cum cineva trece cu maşina doar cu o poziţie. Este acela care nu vrea să recunoască că a dat foc, unul dintre cei care nu vrea să recunoască. Unul o recunoscut că da şi el a fost. Deci puteau să ardă oameni de vii aici”, afirmă Dan Mîcnea pe înregistrarea video postată pe Facebook