Poluarea cu microplastic ne ucide marile si oceanele! Anuntul infricosator facut de oamenii de stiinta! :(

Publicat: 03 Mar. 2019, 15:05 Life

Nivelul de poluare din mari si oceane pare sa fi atins noi cote cat se poate de alarmante. Vietatile marine sunt cele mai afectate de plastic.

In cadrul experimentului au fost disecate 90 de crustacee amfipode, ce fac parte din familia „Lysianassidae”. Sunt creveti de mici dimensiuni ce au fost colectati de pe fundul a sase dintre cele mai adanci fose oceanice, din „Cercul de Foc” al Oceanului Pacific.

Poluarea cu microplastic ne ucide marile si oceanele

Poluarea cu microplastic a fost observata rapid de cercetatori. In corpul a 65 dintre exemplare, adica peste 72% dintre crustacee, a fost descoperita cel putin o microparticula de plastic. Contaminarea a vizat toate zonele, noteaza agerpres.ro.

A fost vorba despre exemplare colectate din Groapa Noilor Hebride, la 7 mii de metri adancime, dar si de Groapa Marianelor, cel mai adanc loc cunoscut, la 11 mii de metri. Cel putin 50% dintre crustacee ingerasera microparticule de plastic. Cu adevarat ingrijorator este si faptul ca peste 300 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. O mare parte dintre acestea ajung in mari si oceane.

Un specialist in ecologie marina de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, a tras un semnal de alarma, in acest sens. „O parte din mine se astepta sa gaseasca asa ceva, insa nu si la descoperirea fibrelor de plastic din intestinele a 100% dintre exemplarele din cel mai adanc loc din lume. Este enorm!”, a declarat cercetatorul Alan Jamieson.

« Pagina anterioară

Publicat: 03 Mar. 2019, 15:05 Life
Pe aceeași temă