Plasticul a invadat natura! Ce efect dezastruos au gunoaiele pe care le aruncam asupra animalelor. Imagini infricosatoare cu realitatea

Publicat: 18 mai 2018, 16:30 Autor: madalina m. Life

Plasticul a invadat natura, iar efectele gunoaielor par sa fie mai infioratoare ca niciodata.

Revista National Geographic a fost cea care a dorit sa transmita un semnal de alarma si a facut acest lucru printr-o serie de imagini cu un puternic impact emotional. In fotografii e aratat in mod concret cum plasticul a invadat natura.

Totodata, a fost lansata si o campanie care poarta denumirea de „Planeta sau plastic?”. Despre fotografiile pe care le-au publicat in ultimul numar al revistei, cei de la National Geographic au fost de parere ca reprezinta o oglinda a realitatii in care toata lumea trebuie sa priveasca.

Plasticul a invadat natura
Desi suntem constienti de faptul ca exista mult prea multe gunoaie aruncate in mediul inconjurator, nimeni nu are idee despre ce impact au deseurile asupra vietuitoarelor.

Plasticul a invadat natura, insa, iar in imaginile socante publicate recent de catre respectiva revista poate fi vazut cum sticlele sau pungile au ajuns pana in adancul oceanelor. Consecintele socante se observa si din felul in care mediul creaturilor marine a fost cu mult afectat.

Prin campania lor, cei de la National Geographic au dat si exemple de imagini in care sticlele, paiele sau pungile de plastic ar trebui scoase complet din viata cotidiana. Asta deoarece reprezinta principalele produse problematice pe care nu ne oprim din a le folosi.

Plasticul a invadat natura

Plasticul a invadat natura! Imaginile emotionante au fost realizate pentru a arata cum in fiecare an peste 9 milioane de tone de gunoi ajung sa aiba un impact groaznic asupra vietii animalelor din salbaticie sau din adancul marilor si oceanelor.

Campania celor de la National Geographic va fi repetata anual, dupa cum au transmis si oficialii revistei, pana cand efectele dezastruase ale plasticului vor fi reduse in mod semnificativ. De asemenea, oamenii de stiinta care contribuie la acea revista au aratat si modul in care plasticul a invadat natura.

Desi ajunge in cele din urma sa se descompuna in microparticule si sa patrunda in sol, plasticul ajunge sa se transforme in hrana pe care o consumam. „De 130 de ani, National Geographic a documentat povestile planetei noastre si le-a oferit oamenilor o fereastra prin care pot privi catre frumusetile date de natura. La fel vrem sa facem si cu ce ameninta viata in salbaticie sau pe cea din ocean”, a spus Gary E. Knell, CEO-ul revistei.

(sursa: boredpanda.com)

Publicat: 18 mai 2018, 16:30 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×