Piesa despre Colectiv care a emoţionat publicul „Românii au talent“. Toata lumea era in lacrimi! Florin Calinescu, la un pas sa izbucneasca in plans!

Publicat: 04 mart. 2019, 10:00 Autor: D. C. Vedete

Andrei Catalin Huianu are 20 de ani, este student in Constanta si a rascolit amintirile crunte legate de tragedia din Colectiv.

Piesa despre Colectiv care a emoţionat publicul Românii au talent! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a emoţionat juriul şi publicul show-ului „Românii au talent“ cu o melodie rap proprie, subiectul principal fiind incendiul din clubul Coelctiv, în urma căruia 64 de oameni şi-au pierdut viata.

Andrei Cătălin Huianu (Optic) a prezentat la audiţiile „Românii au talent“ o piesă ce a avut ca temă tragedia din Colectiv şi incapacitatea autorităţilor de a salva vieţile victimelor. Tânărul a fost aplaudat în picioare, iar membrii juriului i-au mulţumit pentru moment.

Versurile lui au redeschis o rana adanca a neputintei noastre ca si societate si i-a facut pe toti cei care au ascultat piesa sa verse o lacrima. Pavel Bartos, Smiley si toti membrii juriului au ramas uimiti de cat de dureroase erau rimele tanarului care a cantat o piesa rap despre „Colectiv”.

„Ma doare inima, nu intreba de ce plang, cum sa traiesti ca parinte cu copilul doar in gand? Atat de multi copii ce n-o sa-si revina curand, zeci de ambulante, venind si plecand. N-am fost acolo, dar nu m-am putut abtine. Dupa cate am auzit ma bucur ca mai am zile. Copii ca mine, ca tine s-au dus, dar nu acasa la parinti, s-au dus acolo sus. Voi cautati vinovatul, un lucru inutil, luati voi durerea de a duce la groapa un copil”, au fost doar o parte dintre versurile care i-au facut pe jurati sa rememoreze un episod dramatic si chiar sa aiba ochii in lacrimi.

Piesa despre Colectiv care a emoţionat publicul „Românii au talent!

„Din păcate, subiectul compoziţiei tale este unul care a marcat, marchează şi va marca definitiv neputinţa noastră de a face lucrurile cum trebuie. Un amestec de umanitate, de sacrificiu, de jertfă, au fost tineri care s-au întors de zeci de ori pentru a-şi ajuta semenii. Cum au muls-o însă Biserica, cei care trebuia să intervină acolo şi şi-au dat cap în cap cu intervenţiile lor, lipsa organizării în club… E o poveste care va rămâne până când nu va mai avea sens.

Pentru oamenii de astăzi, de exemplu, să vorbeşti despre Revoluţie şi despre tinerii care au fost pur şi simplu căsăpiţi acolo… pare că a fost acum 200 de ani. Asta este soarta omenirii, soarta oamenilor este foarte dură. Uităm… bine că ai consemnat acest lucru. Până când şi el se va goli de sens şi va veni o altă tragedie şi alţi politicieni şi alţi oameni care se vor da cap în cap“, a declarat Florin Călinescu având lacrimi în ochi.

„Colectiv este de trei ani o rană deschisă. Îţi mulţumim foarte mult că ai venit să ne aduci aminte de lucrul ăsta. Poate într-o zi vom începe să ne schimbăm, pentru că numai de noi depinde. Cât despre tine, am toate laudele, cred că totul are sens, şi ce ai făcut tu, şi ce am simţit noi“, a spus şi Andi Moisescu.

Publicat: 04 mart. 2019, 10:00 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă