A fost demonstrat stiintific: persoanele religioase sunt mai fericite decat sunt ateii! De ce

Publicat: 19 Feb. 2019, 13:25 Life

Cercetatorii au demonstrat ca persoanele care duc o viata cu inclinatii religioase tind sa fie si ceva mai fericite!

A fost demonstrat stiintific persoanele religioase sunt mai fericite decat ateii

Savantii au descoperit ca persoanele religioase sunt mai fericite, dupa ce subiectii au fost impartiti in trei mari categorii. Mai exact, au fost studiate raspunsurile date de religiosii practicanti, cei nepracticanti, dar si a persoanelor nereligioase.

Astfel, a iesit la iveala ca mai mult de o treime dintre adultii religiosi practicanti din Statele Unite ale Americii, adica 36%, s-au declarat ca fiind „foarte fericiti”. Totul in comparatie cu celelalte categorii, unde doar un sfert dintre oameni aveau aceeasi parere legata de fericire.

Un alt exemplu a mai aratat ca 45% dintre religiosii practicanti din Australia, aveau si ei o viziune similara. Oamenii s-au declarat fericiti, pe cand doar 32% dintre nepracticanti, dar si 33% dintre atei au semnalat ca duc un trai fericit.

Nu numai atat, pentru ca persoanele religioase au tendinta sa duca si un trai lipsit de consumul de alcool sau de fumat. Totusi, acest lucru nu inseamna ca au o sanatate mai buna fata de cei din celelalte doua categorii ale studiului, mai sustin oamenii de stiinta.

(sursa: dailymail.co.uk)

« Pagina anterioară

Publicat: 19 Feb. 2019, 13:25 Life
Pe aceeași temă