Persoanele nespălate vor fi date jos din autobuz: „Dacă îţi plăteşti bilet însă puţi, jos cu tine!”

Publicat: 18 nov. 2019, 18:00 Autor: Simona Life
Persoanele nespălate vor fi date jos din autobuz: Dacă îţi plăteşti bilet însă puţi, jos cu tine!

Primarul municipiului Constanţa a făcut un anunț la finalul şedinţei de Consiliu Local.

Persoanele nespălate vor fi date jos din autobuz. Decebal Făgădău, a anunţat luni, 18 noiembrie, că administraţia publică vrea găsirea unei soluţii pentru ca persoanele nespălate, care emană mirosuri neplăcute în mijloacele de transport în comun, să fie date jos.

„Toate autobuzele noastre sunt curăţate cu materiale astfel încât să nu devină un focar de infecţie autobuzul în sine. Împreună cu Poliţia Locală, am avut deja o discuţie, sper să găsim formula legală prin care să putem opri autobuzul şi să putem să-i dăm jos pe cei care nu se spală, pentru că ştim foarte bine că există trasee şi anumite intervale orare în care oamenii de bună credinţă trebuie să suporte câte o persoană care este certată cu igiena.

Persoanele nespălate vor fi date jos din autobuz

Persoanele nespălate vor fi date jos din autobuz

Vrem să intervenim tocmai pentru a nu face din autobuzele noastre, indiferent că vorbim de cele noi sau cele vechi, un focar de infecţie pentru toţi utilizatorii mijloacelor de transport în comun“, a spus Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, potrivit Adevarul.

În plus, edilul Constanţei spune că acum analizează toate implicaţiile acestei iniţiative care este una „bună, corectă, pe care noi nu o facem din dorinţa de a insulta sau batjocori pe cineva, ci din dorinţa de a-i proteja pe ceilalţi participanţi, călători din mijloacele de transport în comun”.

Se pare că măsurile de siguranţă suplimentare în mijloacele de transport în comun vor fi luate pentru prevenirea răspândirii virusului hepatic de tip A. În acest sens, autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concetrat de suprafaţă, pentru uz uman şi veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăţă şi dezinfectează într-o singură etapă.

Au fost și oameni care au avut ceva de spus pe această temă, cum ar fi sociologul Gelu Duminică, care a postat un mesaj pe social media.

„În Constanţa există oameni are put. Cred că există peste tot în România şi oriunde-n lume. Constanţa însă a găsit soluţia: să nu le mai dea voie să călătorească cu transportul în comun. Adică, dacă îţi plăteşti bilet însă puţi, jos cu tine! Băi, ori a luat-o lumea razna ori m-am tâmpit eu de tot!

Doar spre aducere aminte, numai în ultimele zile am avut parte de ştiri halucinante: LOV (Lia Olguţa Vasilescu) vorbeşte de lagăre, la Iaşi se fac pauze separate pentru copii, la Constanţa se etnicizează infracţiunea şi acum se doreşte limitează accesul la servicii publice în funcţie de mirosurile pe care le emani”, a scris Gelu Duminică.

Publicat: 18 nov. 2019, 18:00 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă