Persoanele care vor să meargă la sala de fitness trebuie să prezinte adeverința de vaccinare

Publicat: 15 May. 2021, 09:31 Arhiva

Pentru mult timp, sălile de sport și de fitness au fost închise, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Guvernul a luat o decizie și a prezentat Hotărârea nr. 29 din 14.05.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de Covid-19. Din data de 15 mai intră în vigoare primele măsuri de relaxare pe teritoriul României. Una dintre măsuri face referire la sălile de sport și fitness.

Începând cu ziua de sâmbătă, 15 mai, sălile de sport și fitness vor funcționa cu o capacitate de 50%, dar pentru accesul clienților este nevoie de prezentarea dovezii vaccinării – adeverința de vaccinare care atestă că și-au făcut vaccinul împotriva noului coronavirus. De asemenea, patronii sălilor de sport care nu vor respecta regulile vor fi amendați. Raed Arafat a făcut o declarație de presă în care a lămurit situația privind noile măsuri de relaxare din România.

Persoanele care vor să meargă la sala de fitness trebuie să prezinte adeverința de vaccinare

În document scrie că ”se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană„.

Premierul Florin Cîțu a făcut și el declarații despre această chestiune: ”Clienții sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, așa cum prezintă acel card de acces. Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, arată Digi24.ro.

Măsurile se pot regăsi în Hotărârea nr. 29 din 14.05.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de Covid-19. Hotărârea poate fi accesată AICI.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 15 May. 2021, 09:31 Arhiva
Pe aceeași temă