Pepenele rosu trebuie sa fie nelipsit din alimentatia zilnica pe timp de vara, pentru ca este un excelent detoxifiant.
Pepenele rosu, recomandat de nutritionisti. In acest sens, nutritionistul Ionut Stefan ne spune de ce pepenele rosu este esential pentru organism si cum ne ajuta acesta.
„Nu ar trebui să-l rataţi în nicio zi pe timpul verii. Este un fruct care curăţă excelent toxinele din organism, reuşeşte să dreneze limfa şi să combată celulita” a spus acesta, potrivit doctorulzilei.ro.
Acesta trebuie mancat pe stomacuul gol, fara paine si nu intre mese sau in loc de gustare. „Vă sfătuiesc să-l conservaţi şi pentru iarnă. Din coaja lui, faceţi dulceaţă” a mai spus specialistul.
La fel ca pepenele rosu, si pepenele galben are proprietati asemanatoare, insa este mai greu de digerat. Doar cei foarte copti sunt recomandati.
Este esential ca pepenii sa paraie atunci cand ii strangeti in mana ca sa fiti siguri ca sunt perfect copti. In plus, trebuie sa aiba codita uscata si sa sune infundat atunci cand il ciocaniti.
„Asta înseamnă că sunt suficient de copţi”, a spus biologul Floarea Burnichi, de la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru legumicultura Buzau.
Tot Floarea Burnichi ne mai invata sa nu alegem pepenii supradimensionati, pentru ca sunt fortati sa creasca si pot fi aposi: „Vă recomand pepenii româneşti Dochiţa, un soi foarte dulce şi foarte gustos”.