Părinții vor, Halep nu, Sponte jr pupă o blondă… Preludiul unei aventuri cu final enigmatic: cum se va încheia oare?

Publicat: 01 dec. 2016, 13:30 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Părinții vor, Halep nu, Sponte jr pupă o blondă... Preludiul unei aventuri cu final enigmatic: cum se va încheia oare?

Povestea cu iz de telenovelă despre prezumtiva relație dintre jucătoarea de tenis Simona Halep (25 ani), nr. 4 WTA, și Costa Sponte (27 ani), fiul lui Teia Sponte, mâna dreaptă a lui Gigi Becali la clubul de fotbal Steaua, a ajuns în spațiul public pe la începutul anului 2015, deci în urmă cu aproape 2 ani, când tânărul Sponte era dat drept logodnic șal Simonei. Niciodată cei doi nu fuseseră văzuți împreună, nicidecum în posturi care să dea de bănuit că între ei ar fi o relație pe cale să îi ducă în fața altarului, și, cu toate astea, a curs multă cerneală și au curs mulți pixeli despre logodna lor. O logodnă pe care în mod cert și-ar fi dorit-o sau încă și-ar dori-o cei doi capi de familie, Stere Halep și Teia Sponte. Doar că până acum socoteala din capul mesei nu s-a potrivit cu situația din teren. Simona și Costa n-au jucat la dublu nici măcar pe la vreo petrecere oarecare, cu atât mai puțin la propria lor căsătorie, adică a unuia cu celălalt.

“Nu au fost văzuți împreună la nici un eveniment important din familiile lor, nunți, botezuri, Sărbători. Atunci când familiile lor sunt întrebate despre relația dintre Simona și Costa, evită un raspuns concret. Stiu că, Costa a fost pe la câteva turnee unde a participat Simona dar doar ca prieten, așa cum merg mulți, chiar și Smiley, de exemplu”, ne-a povestit o persoană apropiată de familiile Halep și Spont. Nici măcar Simona și Costa nu au recunoscut vreodată că formează un cuplu.

„Este viaţa mea personală şi o să o ţin foarte departe de tot ceea ce înseamnă public. În primul rând nu-mi place să fiu în centrul atenţiei şi nu-mi place să se scrie despre mine. Sunt o fată normală, ca toate celelalte, nu-mi place să ies în faţă cu ceva anume, îmi trăiesc viața normal şi chiar vreau să am linişte”, a fost singura declarație a Simonei pe această temă. Și pare că s-a pus de acord cu presupusul viitor soț al ei, care a avut un discurs asemănător, în urmă cu 2 ani: ”Nu pot să comentez cele apărute în presă, pentru că nu este normal să vorbesc despre viața mea personală. Vă rog frumos să înțelegeți poziția mea. Nu pot nici să infirm, nici să confirm cele apărute. Eu cu Simona ne-am cunoscut relativ recent, nu ne cunoaștem din copilărie”.

Mar 14, 2014; Indian Wells, CA, USA; Simona Halep (ROU) during her semi-final match against Agnieszka Radwanska (not pictured) at the BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden. Radwanska won 6-3. 6-4. Mandatory Credit: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

În 2015, după eliminarea prematură, din turul doi, de la Roland Garros, Simona Halep a revenit în țară pentru o scurtă vacanță. A avut mai multe apariții publice, însă în nici una dintre acestea nu a fost văzută în compania prezumtivului ei logodnic, Costa Sponte, fiul lui Teia Sponte, cu care tatăl ei, Stere Halep, își dorea și, poate, încă își dorește să o căsătorească. În vacanța dintre Roland Garros și turneul următor, cel de la Birmingham, este posibil ca Simona să își fi jucat meciul libertății și-al independenței. Cum spuneam, presa a scris în nenumărate rânduri despre logodna cu Costa Sponte, însă Simona a refuzat să facă echipă de dublu cu junele machidon Costa, chiar cu riscul de a-și înfuria tatăl. În familiile de machidoni, capul familiei are un cuvânt greu de spus în ceea ce privește căsătoriile copiilor, însă Simona a blocat serviciul matrimonial al tatălului ei, făcând rapid un break și rupând presupusa relație cu Costa Sponte. S-a întâmplat chiar mai mult de-atât: la începutul lunii iunie, din același an 2015, Simona a ieșit în oraș împreună cu un băiat cu ochelari, pe nume Marin, cu care a fost fotografiată în anumite tandrețuri.

Presa l-a dat pe Marin drept adevărul iubit al Simonei, scriind că jucătoarea de tenis ar fi îndrăgostită lulea de el. Revista Ciao! a aflat că, de fapt, acel tânăr nici măcar nu era iubitul ei. Se pare că totul nu a fost decât un aranjament al Simonei pentru a scăpa definitiv de Costa Sponte, cu care tatăl ei hotărîse să o mărite. Simona a dorit să fie văzută în tandrețuri cu acest Marin tocmai pentru a pune capăt unei logodne pe care, se pare, ea nu și-a dorit-o. Tandrețurile cu Marin n-au fost decât niște momente atent regizate. Scenariul a fost mereu același: Marin a fost lăsat acasă sau în stradă după fiecare întâlnire. Niciodată nu s-a pus problema ca Simona și presupul ei nou iubit să urce împreună fie acasă la el, fie acasă la ea. La fel au stat au stau lucrurile și în fotografiile din acel episod paparazzii apărut în iunie 2015 în revista Ciao!. Simona și Marin au mers împreună la o terasă, iar Simona a l-a chemat și pe fratele ei, Nicu, care a venit la terasă împreună cu soția lui. La plecare, Marin a fost debarcat rapid din mașină, după care tenismena a ajuns acasă împreună cu fratele și cumnata ei. Viața sportivă cere, în general, sacrificii, iar tenisul, care este un sport solicitant, își cere tributul în mod special. Probabil că Simona a înțeles că drumul spre marea performanță nu trece pe la Starea Civilă, că un turneu de Grand Slam, la care visează, nu se poate câștiga pe acordurile unor muzici de nuntă. Trofeele sunt, deocamdată, mult mai importante pentru ea decât inelele de logodnă și verighetele.

Simona Halep.

De la Zika la Bunica

Simona Halep a declarat în repetate rânduri că dorește să își întemeieze o familie și să devină mamă. Anul trecut, Simona a luat hotărârea de a nu participa la Olimpiada de la Rio tocmai din cauza că exista pericolul de infestare cu virusul Zika. Infecțiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului și duce la serioase probleme de dezvoltare. Nu că Simona ar fi fost gravidă, dar și-a luat o măsură de precauție pentru când se va întâmpla să fie.

„Regret să vă anunț că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika. După numeroase discuții cu medici și familia, am ajuns la concluzia că riscurile sunt mult prea mari pentru cariera mea sportivă și pentru sănătatea mea, mai ales ca femeie. Familia este mult prea importantă pentru mine, nu pot risca să nu îmi pot clădi una proprie, după încheirea carierei în tenis“, a declarat Simona în luna iulie a anului trecut.

Tot anul trecut, dar în luna august, bunica Simonei știa că nepoata ei se va mărita și știa și cu cine. Iată ce a declarat Bunica în presă: „Lasă că are ea timp să se mărite. Se poate ca machidonii să se căsătorească cu români. Sunt cazuri și aici pe stradă, dar noi nu vrem așa. Familia noastră este foarte mare și niciunul nu a luat români. Eu i-am spus să ia machidon și să nu ia român. Mi-a zis că nu-l face de rușine pe tatăl ei. Se ia cu fiul lui Teia Sponte. Vă spun drept. Nu sunt lucrurile deloc încurcate. Dacă nu știam, nu spuneam. Tatăl lui a fost cu noi la Tulcea. Eu sunt din Tulcea. Au crescut toți la un loc. Eram prieteni toți acolo“.

Fiul lui Teia Sponte nu face ce zice bunica Simonei

Anul acesta, pe 20 ianuarie, în timp ce Simona își pansa rănile după eliminarea prematură, încă din primul tur, de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului, Costa Sponte a mers cu gașca sa de prieteni în clubul Loft. Machidonul era însoțit de o tipă. Nu era Simona, ci altcineva. Costa și tipa au fost cât se poate de apropiați unul cu celălalt, atât de apropiați, încît pe la 3 dimineața au plecat împreună cu mașina lui, ba chiar s-au și sărutat, culmea!, cum s-au suit în mașină. Așadar, nu se știe exact de unde știa ce spunea anul trecut că știe bunica Simonei despre căsătoria nepoatei ei cu fiul lui Teia, însă acest eveniment este unul foarte departe de realitate, chiar dacă lucrurile se mai pot schimba în timp, însă e nevoie, într-adevăr, de foarte mult timp pentru asta, iar Costa își vede, între timp, de viața lui, la fel și Simona de viața ei, două vieți foarte departe deocamdată una de cealaltă, deși Stere Halep și Teia Sponte au încercat și poate vor mai încerca să îi aducă pe copiii lor de aceeași parte a fileului.

Meciurile lui Costa Sponte cu „jucătoarele“ dinainte de era Halep

Până la apariția perspectivei de a se căsători cu Simona Halep, Costa Sponte nu a stat cu mâinile în sân. În orice caz, nu doar în propriul în sân. Moștenitorul unei averi impresionante, de multe zeci de milioane de euro, Costa și-a încercat norocul la mai multe fete de oraș, printre care Anastasia Tănase, cunoscută drept „pițipoanca lui Mazăre“, Mădălina Pamfile sau știrista Alexandra Tararache, cu care a fost la un singur pas de a se însura.

În ciuda notorietății tatălui său, Costa Sponte a preferat mereu să fie un tânăr discret, dar mai ales să aibă grijă în fața cărei tinere își deschide sufletul și contul. Așa că, înainte de a ajunge în preajma Simonei Halep, Costa și-a dorit să ducă la altar nu una, ci alte două domnișoare, ambele cu origini aromâne, dar nu pe-amândouă deodată, ci pe rând. Prima, dar și marea lui dragoste a fost Anastasia Tănase, fiica unui comisar de la Garda Financiară Constanța, pe care a vrut-o de logodnică în urmă cu aproximativ șapte ani. Tânăra, care la vremea respectivă abia împlinise 18 ani, nu avea nici cel mai mic gând de măritiș, ci își dorea să se distreze. Bruneta s-a făcut remarcată în calitate de petrecăreață neobosită. Dovadă că și-a dorit ca petrecerea de majorat să fie una mai mult decât fastuoasă și să se vorbească despre ea mult timp. La cererea Anastasiei, tatăl i-a organizat una dintre cele mai somptuoase petreceri din câte a văzut litoralul, zvonindu-se la momentul respectiv că familia tinerei a cheltuit nici mai mult, nici mai puțin de 100.000 de euro pe distracție și cadouri.

După ce a dat-o uitării pe Anastasia, Costa și-a îndreptat atenția către o altă machidoancă, Alexandra Tararache. Această tânără a intrat imediat în grațiile lui Teia datorită faptului că era o fire cuminte, liniștită și extrem de discretă. În plus, Alexandra arăta că este o fată muncitoare, drept dovadă că, deși se pregătea de nuntă cu fiul unui milionar, tânăra a continuat să prezinte știrile pentru postul Digi24, lucru care i-a convenit de minune familiei Sponte. Din păcate însă, lucrurile nu au mers prea bine între ei, iar inevitabilul s-a produs și cei doi s-au despărțit.

Extraordinara acensiune a Simonei

Simona este în prezent pe locul 4 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din lume. A câștigat de-a lungul carierei peste 15 milioane de dolari numai din premii și 14 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016), dintre care cele mai importante sunt turneele Premier Mandatory de la Indian Wells si Madrid. Anterior, ea a mai jucat trei finale  (2010, 2011, 2012), toate pierdute. Este cunoscută pentru un stil agresiv de joc. Execută reverul cu ambele mâini.

Simona Halep a intrat pentru prima dată pe terenul de tenis cu o rachetă Junior în mână. Pe terenul respectiv se antrena fratele ei. Simona se plictisea tot urmărindu-şi fratele, iar într-o zi a luat racheta de tenis în mână şi a intrat pe teren. Părinţii ei, mama casnică şi tatăl inginer zootehnist, au reuşit cu greu să o susţină pe Simona şi au fost nevoiţi să facă împrumuturi în bănci pentru a-şi ajuta fiica să meargă mai departe. “Am avut familia alături, familie care m-a susţinut 100% şi necondiţionat. Au pus tot, mi-au oferit tot ca să ajung acolo unde-mi doream. Este, într-adevăr, o perioadă când te-ntrebi: te duci mai departe? Este un risc foarte mare, trebuie să ai o nebunie, cum a avut-o tatăl meu, pentru că e o nebunie să investeşti tot şi să nu ştii sigur că va ieşi copilul tău jucător de tenis sau de orice alt sport. A fost o nebunie-n familia mea, a fost o dorinţă enormă pentru a mă realiza eu ca sportiv. Îmi plăcea tenisul mult. Am avut noroc că la 16 ani am avut sponsor de la Constanţa, domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot, mi-a plătit tot. M-a ajutat mult la momentul acela. Este foarte greu, sunt costuri foarte mari, îţi trebuie o situaţie financiară destul de bună ca să poţi să faci tenis, e un sport scump. Dar cu multă încredere şi puţină nebunie, cum am mai spus, se poate şi din situaţii mai puţin bune financiar să ajungi sus”, a dezvăluit Simona Halep, care a punctat că părinţii n-au pus nicio presiune pe ea.

“N-au pus niciodată presiune pe mine şi nimic n-a fost cu presiune făcut în ceea ce am făcut noi împreună. Tatăl meu chiar mă certa când aveam emoţii înaintea sau timpul meciului. Eram o fire foarte emotivă şi chiar uneori plângeam că trebuie să intru la meci, mi-era ruşine”, a mai afirmat campioana noastră.

Ascensiunea profesională a Simonei Halep a început în 2008. A început anul jucând finala la Notting Hill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus, apoi a trecut de Anastasia Pavliucenkova în sferturile de finală ale turneului de junioare de la Australian Open, însă a cedat în semifinale în disputa cu Jessica Moore. La turneul ITF de la Bucureşti, Halep a eliminat-o în primul tur pe fosta semifinalistă de la Roland Garros, Sesil Karatantcheva, înainte de a pierde în sferturi întâlnirea cu Sorana Cîrstea în trei seturi. În luna mai a câştigat două turnee de junioare: ITF de 10.000$ de la Bucureşti, în faţa lui Stéphanie Vongsouthi cu scorul. Victoria a fost urmată de succesul în turneul Trofeo Bonfiglio. La turneul junioarelor de la Roland Garros, Halep a fost desemnată cap de serie numărul nouă. A câştigat o finală 100% românească în faţa celei de-a 10-a favorite, Elena Bogdan. Prima mare performanţă într-un turneu WTA a fost atinsă la competiţia din luna aprilie 2010 de la Marbella, Spania. Venită din calificări, Halep a ajuns până în sferturile de finală, trecând printre altele de Iveta Benešová, a 70-a jucătoare a lumii şi de Sorana Cîrstea, locul 36 mondial. În sferturi a fost învinsă de Flavia Pennetta. A urmat şi prima finală a carierei într-un turneu WTA. La Fès, în Maroc.

În 2013, Simona Halep avea să câştige primul turneu WTA. În luna mai la turneul de la Roma a ajuns, venind din calificări, până în semifinale unde a pierdut în faţa numărului 1 mondial, americanca Serena Williams. În luna iunie a câştigat turneul de la Nürnberg, apoi pe ce de la Den Bosch, desfăşurat pe iarbă, devenind astfel prima româncă din istoria tenisului ce câştigă două turnee la rând pe suprafeţe diferite. A câştigat peste un milion de dolari din tenis în 2013, asta după șase turnee în care a ieșit campioană.

Halep a urcat pe locul 4 în clasamentul WTA în mai 2014. La data de 5 iunie 2014, Simona a ajuns la Roland Garros în prima ei finală de Grand Slam. Cu punctele obţinute prin disputarea finalei, începând cu data de 5 iunie 2014 Simona a urcat pe locul 3 în clasamentul mondial WTA, cea mai de sus poziţie deţinută vreodată de vreo jucătoare de tenis română. În 2015, Simona Halep a mers excelent. Site-ul WTA a făcut o analiză a traseului Simonei Halep din 2016 şi a tras concluzia că performanţele cu adevărat importante sunt aşteptate de la ea în 2017. Evoluţia româncei a fost afectată şi de o serie de accidentări. „ Pentru cea mai tânără jucătoare din Top 4, sunt cu siguranţă încă multe în faţa sa şi multe altele vor veni în anul 2017“, au scris cei de la WTA. Simona nu a avut un început de an 2017 prea grozav. A fost eliminată în optimi la Shenzen și în primul tur la Australian Open, însă, cu ajutorul lui Darren Hill, antrenorul ei, care este singurul bărbat cu care se poate spune că are o relație stabilă, poate să își revină, căci sezonul abia a început și sunt multe lucruri de făcut de acum încolo.

Publicat: 01 dec. 2016, 13:30 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă