Parintii care isi saruta copiii pe buze sunt sfatuiti sa renunte rapid la acest obicei! Iata cat de mult rau le pot face micutilor fara sa isi dea seama

Publicat: 06 mart. 2018, 18:58 Autor: madalina m. Parenting

Parintii care isi saruta copiii pe buze au fost avertizati sa renunte cat mai rapid la acest obicei.

Din cate se pare, micutii sunt pusi intr-un adevarat pericol, chiar de catre parintii lor, si ar putea avea de suferit foarte mult. In plus, copiii pot ajunge sa aiba mari probleme medicale, sunt de parere specialistii.

Cel care a facut aceasta dezvaluire a fost un medic pe nume Richard Marques. Barbatul a precizat ca de multe ori copiii ajung sa dezvolte anumite boli de care parintii nu sunt constienti decat atunci cand micutii sunt deja pe patul de spital.

Parintii care isi saruta copiii pe buze, sfatuiti sa renunte la acest obicei
Richard Marques, un medic dentist cat se poate de popular in special in randul internautilor, pe Instagram, a dezvaluit recent riscurile ascunse ale acestui obicei. Barbatul a precizat ca parintii care isi saruta copiii pe buze ar putea sa ii imbolnaveasca pe acestia fara sa aiba habar.

Mai mult, acest lucru se poate intampla in special in cazul micutilor carora nu le-au iesit inca primii dinti. Predispusi la riscuri foarte mari sunt si copiii carora abia le-au cazut dintii de lapte.

Totodata, parintii au fost sfatuiti sa evite sa imparta si aceleasi tacamuri cu micutii lor. Din cate se pare, si daca le sufla in mancare pentru ca aceasta sa se raceasca mai repede, parintii risca sa ii imbolnaveasca pe cei mici.

Parintii care isi saruta copiii pe buze, sfatuiti sa renunte la acest obicei

Multi dintre parintii care recurg la acest obicei nu ar fi constienti de faptul ca dintii de lapte sunt foarte sensibili. In momentul in care copiilor le ies primii dinti de lapte, acestia sunt mai vulnerabili in fata bacteriilor.

Motivul oferit de medicul Richard Marques ar fi ca acesti dinti nu sunt complet formati si nici nu au o „bariera” foarte puternica prin care gingiile sa faca fata microbilor sau bacteriilor. Tocmai de aceea copiii sunt mai predispusi sa faca o infectie la nivelul gurii chiar din cauza parintilor.

„Dintii bebelusilor sunt mai predispusi sa se carieze din pricina infectiilor si bacteriilor pentru ca nu au un smalt foarte bine dezvoltat. Smaltul e mult mai subtire la copii decat la adulti. La fel, micutilor le pot fi afectate si gingiile, pentru ca sunt un tesut moale din preajma dintilor”, a spus Richard Marques.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 06 mart. 2018, 18:58 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă