Parintele Jean Boboc a murit. Era decanul Centrului Ortodox de Studii si Cercetari “Dumitru Staniloae” din Paris

Publicat: 06 Apr. 2019, 12:17 Life

O figura importanta a bisericii s-a stins din viata in Postul Pastelui. Parintele avea o functie importanta in CDS din Paris.

Parintele Jean Boboc a murit. Era decanul Centrului Ortodox de Studii si Cercetări “Dumitru Staniloae” din Paris. Vestea a fost facuta in mod oficial de parintele Razvan Ionescu. Cu toate astea, nu au mentionat boala care i-a curmat viata bietului parinte Jean Boboc.

  • “La capătul unei lupte lungi, pe care a dus-o însă cu mult curaj și cu nădejde în Dumnezeu, Părintele Jean Boboc, Decanul C.D.S. Paris, a trecut, astă seară, la cele veșnice. Domnul să-i odihnească sufletul în ceata prietenilor Săi, mângâind totodată pe cei dragi din familie, parohie și colaboratori” este anunțul CDS pe pagina oficială de Facebook.

Parintele Jean Boboc a murit


Parintele Jean Boboc a murit in urma cu doua zile. Informatia a fost tinuta in secret, pana azi.

  • “Grea, grea pierdere pentru Centrul „Dumitru Stăniloae”, al cărui decan era. Ce să mai spun pentru Ortodoxia românească unde am pierdut vocea cea mai avizată din bioetică a ultimului deceniu. Medic și teolog. Era un orator cu o franceză cursivă combatantă și stilată, curtat de presă, cum prea rar am văzut să poată fi oferit cineva dintre români Grea pierdere. Mângâierea este că acest traducător prin excelență al părintelui Stăniloae pentru francezi a pășit la mai deplina viață … Domnul să îi răsplătească tot ce a dăruit către mine. În termeni de viață veșnic”, a scris pe Facebook părintele Răzvan Ionescu.

Cine era parintele Jean Boboc


Obtinuse titlu de doctor în medicină la Facultatea de Medicină din Paris, fiind specializat în farmacologie și toxicologie. A condus cateva cercetari in Franta si America. Experienta lui l-a indreptat catre bioetica si problemele societatii.

Diploma de Doctor în teologie a obținut-o la Institutul Saint-Serge. La Centrul “Dumitru Stăniloae” a predat antropologie și bioetică. Părintele Jean Boboc a fost discipol al lui Mircea Eliade.

Acesta a studiat istoria și teologia religiilor la Institutul Catolic din Paris. A studiat și la Camera de Comerț și Industrie din Paris, informeaza Cancan.ro, site-ul nr 1 in Romania.

Publicat: 06 Apr. 2019, 12:17 Life
Pe aceeași temă