Pare un copil normal si sanatos, dar realitatea e una crunta! Pana acum a suferit peste 500 de fracturi. Iata de ce boala cumplita sufera micutul

Publicat: 05 apr. 2018, 21:07 Autor: madalina m. Parenting

Un baietel din Toronto, in Canada, sufera de o boala infricosatoare, desi pare un copil sanatos.

La o prima vedere, Reiko Quinlan, in varsta de 6 ani, pare un copil normal, precum toti ceilalti. Insa, adevarul despre starea sa de sanatate e unul ingrijorator. Asta deoarece pana acum micutul a suferit peste 500 de fracturi, la nivelul intregului corp, dar si zeci de operatii.

Parintii micutului sunt disperati, pentru ca se confrunta cu situatii de speriat la perioade destul de scurte si nu stiu cum sa il mai fereasca pe copil din fata primejdiilor. Toate acestea desi baietelul e tinut sub supraveghere stricta.

Pare un copil normal si sanatos, dar realitatea e una crunta

La cateva luni de cand a venit pe lume, Reiko Quinlan a fost diagnosticat de medici cu o boala infricosatoare. Medicii i-au pus un verdict sumbru, odata ce-au realizat o serie amanuntita de analize.

Baietelul de 6 ani sufera de „boala Lobstein” sau „boala oaselor de sticla”. In cazul acestui copil, boala a avansat pana la al treilea stadiu. Mai mult, ceilalti frati ai micutului nici macar nu se pot juca cu el. Nici parintii nu il pot strange in brate, din cauza faptului ca Reiko Quinlan ar putea suferi noi fracturi.

Boala care il afecteaza si pe copil e una extrem de rara, pentru ca in general cazurile sunt de 1 la 10.000, la nivelul locuitorilor de pe intreaga planeta. Pana acum, micutul a suferit peste 500 de fracturi. La nastere baietelul a avut 5 fracturi, iar in primul an de viata peste 80!

Pare un copil normal si sanatos, dar realitatea e una crunta

„Boala oaselor de sticla” apare din cauza unei anomalii la nivelul colagenului din oase. Tot din cauza afectiunii extrem de rare, Reiko nu a crescut mai deloc si a ramas la dimensiunile unui copil de 2 ani si jumatate.

Pentru ca se intampla extrem de des ca baietelul sa isi fractureze oasele, chiar si atunci cand se ridica de pe un scaun sau din pat, parintii sai si-au achizitionat un kit medical cu ajutorul caruia il trateaza pe copil acasa.

Mai mult, Reiko masoara si acum, la varsta de 6 ani, doar 30 de centimetri, iar femurul e unul dintre cele mai fragile oase din intregul sau corp. Pana acum si l-a fracturat de peste 100 de ori. In plus, micutul a suferit si 11 interventii chirurgicale ca sa ii fie reparate oasele rupte din maini si picioare.

(sursa: storytrender.com)

Publicat: 05 apr. 2018, 21:07 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă