Papa Francisc, mesaj fără precedent: „Oamenii sunt mai importanţi decât economia”

Publicat: 01 iun. 2020, 08:42 Autor: Elena Arhiva
Papa Francisc, mesaj fără precedent: Oamenii sunt mai importanţi decât economia

Papa Francisc a declarat, în cadrul tradiţionalei alocuţiuni duminicale de la miezul zilei, că oamenii sunt mai importanţi decât economia. Afirmația a fost făcută în contextul în care statele analizează cât de repede vor putea elimina restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Suveranul pontif a făcut aceste declaraţii de la fereastra apartamentului pontifical, în faţa credincioşilor reuniţi în Piaţa Sfântul Petru.

„Vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă) … vindecarea oamenilor, care sunt mai importanţi decât economia”, a subliniat acesta.

Sute de persoane prezente în piaţă au aplaudat când au auzit cuvintele papei. Mulți purtau măşti şi stăteau la o distanţă de câţiva metri între ei.

Piaţa Sfântul Petru a fost redeschisă publicului lunea trecută.

Ultima dată când Papa Francisc şi-a transmis mesajul şi binecuvântarea de la fereastra Palatului Apostolic a fost de 1 martie, înainte ca Italia, unde noul coronavirus a făcut peste 33.000 de victime, să impună carantina.

Ultimele restricţii din Italia urmează să fie eliminate miercuri.

Papa Francisc: ”Coronavirusul ar putea fi răspunsul la criza climatică”

Papa Francisc a spus că pandemia coronavirusului este una dintre „răspunsurile naturii” la om, ignorând actuala criză ecologică, potrivit CNN.

Într-un interviu pe e-mail publicat miercuri în revistele „Tablet și Commonwealth”, pontiful a declarat că focarul a oferit o oportunitate de a încetini rata producției și a consumului și de a învăța oamenii să înțeleagă și să contemple lumea naturală.

Într-un interviu prin e-mail care a fost publicat în cursul zilei de miercuri în ”The Tablet and Commonwealth”, pontiful a mărturisit faptul că focarul a oferit o oportunitate de a încetini rata producției și a consumului și de a învăța să înțelegem și să contemplăm natura.

”Nu răspundem la catastrofele parțial. Cine vorbește acum despre incendiile din Australia sau își amintește că acum 18 luni o barcă ar putea traversa Polul Nord, deoarece ghețarii s-au topit? Cine vorbește acum despre inundații?”, a spus Papa Francisc în interviu, în luna aprilie.

 

Publicat: 01 iun. 2020, 08:42 Autor: Elena Arhiva
Pe aceeași temă