Papa Francisc: ”Coronavirusul ar putea fi răspunsul la criza climatică”

Publicat: 10 Apr. 2020, 15:28 News

Papa Francisc a spus că pandemia coronavirusului este una dintre „răspunsurile naturii” la om, ignorând actuala criză ecologică, potrivit CNN.

Într-un interviu pe e-mail publicat miercuri în revistele „Tablet și Commonwealth”, pontiful a declarat că focarul a oferit o oportunitate de a încetini rata producției și a consumului și de a învăța oamenii să înțeleagă și să contemple lumea naturală.

Într-un interviu prin e-mail care a fost publicat în cursul zilei de miercuri în ”The Tablet and Commonwealth”, pontiful a mărturisit faptul că focarul a oferit o oportunitate de a încetini rata producției și a consumului și de a învăța să înțelegem și să contemplăm natura.

”Nu răspundem la catastrofele parțial. Cine vorbește acum despre incendiile din Australia sau își amintește că acum 18 luni o barcă ar putea traversa Polul Nord, deoarece ghețarii s-au topit? Cine vorbește acum despre inundații?”, a spus Papa Francisc în interviu.

”Nu știu dacă asta reprezintă o răzbunare a naturii, dar cu siguranță este un răspuns al ei”, a continuat pontiful.

Pandemia a schimbat radical modul în care funcționează Vaticanul, Papa sărbătorind intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim într-o biserică goală.

Papa, în vârstă de 83 de ani, care are un plămân deteriorat cauzat de o infecție în tinerețe, a fost de două ori testat negativ pentru noul coronavirus, arată sursa citată.

Este ținut la distanță față de orice persoană care ar putea purta virusul, ia masa singur și folosește tot timpul dezinfectant. Papa Francisc a mai spus în interviu că se vindecă de bronșită și se roagă și mai mult de la reședința sa în Vatican în această „perioadă de mare incertitudine”.

Papa Francisc i-a încurajat pe cei aflați în carantină să găsească modalități creative acasă: „Ai grijă de tine pentru un viitor care va veni”.

Publicat: 10 Apr. 2020, 15:28 News
Pe aceeași temă