Până când vor exista restricții în România. Ce spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății

Publicat: 19 Apr. 2021, 09:59 Arhiva

Până când vor exista restricții în România. În prezent, țara noastră pare că ar intra pe o pantă descendentă în privința numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății susține faptul că există posibilitatea ca începând de la 1 iunie să fie relaxate măsurile în România.

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, susține faptul că începând cu data de 1 iunie există posibilitatea ca restricțiile să se diminueze în România, lucru ce ar putea însemna ”încă un pas mai aproape de o viaţă normală, pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”. Relaxarea restricțiilor ar putea începe de ”Ziua Copilului”, arată Gândul.

„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a anunţat Andrei Baciu.

Ce s-a aflat despre originea coronavirusului

Specialiștii au făcut precizări importante în legătură cu originea coronavirusului. Pandemia de coronavirus durează de mai mult de un an, iar situația nu pare să se îmbunătățească în multe dintre statele lumii. Ce spune Avril Haines, șefa seriviciilor de informații, despre cele două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment.

Avril Haines, directorul serviciilor de informaţia din SUA, susține că există două ipoteze care sunt luate în calcul în acest moment referitor la originea virusului care a reușit să îngenuncheze sistemul medical mondial. Totuși, nici până în acest moment, nu se știe unde, când și cum a apărut noul coronavirus: „Comunitatea de informaţii nu ştie exact unde, când sau cum a fost transmis iniţial virusul Covid-19”, arată alephnews.ro.

Prima ipoteză este legată de faptul că virusul ar fi fost creat într-un laborator, iar cea de-a doua ipoteză face referire la contactul persoanelor cu animale infectate. Oficialii americani au acuzat China că nu ar fi fost foarte transparentă privind originea virusului care a creat haos mondial.

sursă foto: Pixabay

Publicat: 19 Apr. 2021, 09:59 Arhiva
Pe aceeași temă