(P) Fotbaliști care pot schimba echipa după Cupa Mondială

Publicat: 16 ian. 2023, 19:34 Autor: Camelia General
(P) Fotbaliști care pot schimba echipa după Cupa Mondială

Cupa Mondială reprezintă o rampă importantă de lansare pentru unii fotbaliști, în timp ce pentru alții este ocazia unui nou început. Cristiano Ronaldo a acceptat provocarea carierei și a semnat cu Al-Nassr după Cupa Mondială, în timp ce Cody Gakpo a ajuns la Liverpool. Conform informațiilor existente, și alți fotbaliști se pregătesc de transferuri spectaculoase.

Unul dintre ei este Jude Bellingham. Internaționalul englez a avut evoluții apreciate la Cupa Mondială din Qatar și este de câțiva ani în lumina reflectoarelor. El a impresionat prin prestațiile foarte bune de la Borussia Dortmund și este unul dintre starurile echipei. În ultimii ani, Dortmund a avut mai multe propuneri pentru Bellingham, dar a ales să zică pas de fiecare dată.

Inclusiv în vară a fost foarte curtat, însă cum Dortmund îl pierduse deja pe Haaland, păstrarea lui Bellingham a fost o prioritate. Nu se știe însă cât timp îl va mai putea ține Dortmund pe Bellingham, deoarece acesta a devenit unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Europa, potrivit unui blog specializat în pronosticuri pariuri, care le oferă utilizatorilor informații interesante pentru a putea juca responsabil. Conform sursei citate pe blogul amintit, sunt echipe că Liverpool dispuse să plătească până la 150 de milioane de euro pentru transferul lui Bellingham. Iar presa internațională scrie intens și despre interesul lui Real Madrid, care ar fi pregătit o ofertă în valoare de 130 de milioane de euro în schimbul jucătorului englez.

Jude Bellingham are 19 ani, a fost crescut de Birmingham City, echipă pentru care a evoluat până în 2020, când s-a transferat la Borussia Dortmund, unde a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Pentru naționala Angliei are un gol marcat în cele 22 de partide.

City și Real Madrid îl vor pe Josko Gvardiol

Un alt jucător care poate prinde un transfer după Cupa Mondială este fundașul croat Josko Gvardiol. Acesta evoluează în Bundesliga, la RB Leipzig. El a avut însă evoluții foarte bune la Cupa Mondială, în pofida faptului că mulți și-l vor aminti ca fiind jucătorul driblat de Leo Messi în semifinala cu Argentina. Totuși, evoluțiile sale au fost foarte apreciate și per total a avut un turneu final solid.

RB Leipzig a primit deja mai multe oferte pentru el, conform informațiilor din presa internațională, iar printre cele mai interesate echipe sunt Real Madrid și Manchester City. În aceste condiții, nu ar fi deloc un surprinzător un transfer. Gvardiol a vorbit despre planurile sale de viitor și a afirmat că își propune să părăsească Germania cât mai curând. Visul sau este să ajungă în Premier League, unde o altă echipă interesată de el este Chelsea Londra.

Gvardiol a fost crescut de Dinamo Zagreb, unde s-a impus din start și a fost vândut rapid în 2020 la RB Leipzig. Pentru echipa națională a Croației are 19 meciuri disputate și 2 goluri marcate.

 Hakim Ziyech poate prinde și el un transfer

Revelația Cupei Mondiale a fost reprezentativa statului Maroc. Iar unul dintre cei mai buni jucători a fost Hakim Ziyech. Mijlocașul de bandă venea după un sezon în care nu a jucat prea mult la Chelsea Londra, iar moralul său nu era la cel mai înalt nivel. Totuși, la Cupa Mondială a arătat ce poate, iar echipele interesate de el nu sunt puține. A avut un gol marcat și o pasă decisivă în cele șapte meciuri de la Cupa Mondială, iar interesul pentru el este în creștere.

De altfel, Ziyech a fost încă din vară aproape să se despartă de Chelsea, a avut negocieri cu mai multe cluburi, dar acestea nu s-au concretizat deoarece londonezii nu au fost de acord cu suma primită. Nici venirea antrenorului Graham Potter nu a schimbat prea mult lucrurile pentru Ziyech, iar presa internațională scrie că el poate pleca de pe Stamford Bridge în ianuarie.

Mijlocașul marocan în vârstă de 29 de ani a ajuns la Chelsea în 2020, după cei patru ani excelenți petrecuți în tricoul lui Ajax Amsterdam. El are 50 de meciuri și 19 goluri marcate pentru naționala Marocului.

Ronaldo și Gakpo s-au transferat după Cupa Mondială

Dintre jucătorii care s-au transferat deja după Cupa Mondială se regăsesc Cristiano Ronaldo și Cody Gakpo. Primul era deja liber de contract și a semnat cu Al-Nassr din Arabia Saudită un contract care îi poate aduce până la 200 de milioane de euro pe an. Astfel, portughezul devine cel mai bine plătit sportiv din istorie. Ronaldo nu a avut evoluții strălucitoare la Cupa Mondială, însă are un CV impresionant.

În schimb, olandezul Cody Gakpo a plecat de la PSV Eindhoven și a semnat cu Liverpool pentru 42 de milioane de euro, sumă care mai poate crește cu 7 milioane de euro în funcție de evoluțiile acestuia.

Publicat: 16 ian. 2023, 19:34 Autor: Camelia General
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă