Orașul din România unde localurile, sălile cu jocuri de noroc și cafenelele ar putea fi închise cu 5 octombrie

Publicat: 29 Sep. 2020, 08:56 Arhiva

Un oraș din țară ar putea intra sub noi restricții, în condițiile în care rata infecțiilor cu noul coronavirus nu va scădea sub 1.5 la mia de locuitori.

Astfel că, începând din data de 5 octombrie, din cauza numărului crescut de îmbolnăviri cu noul coronavirus, restaurantele, localurile, sălile cu jocuri de noroc și cafenelele ar putea fi închise în Iași. Până în acest moment, în urma ședinței CJSU din cursul zilei de luni, această decizie se aplică în comunele Bârnova, Heleşteni, Holboca şi Horleşti. Activitatea operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc a fost suspendată, iar spectacolele, concertele și evenimentele culturale au fost interzise, arată publicația g4media.ro.

„Atragem atenţia că dacă va fi depăşit acest prag, începând cu data de 5 octombrie, conform prevederilor legale, va fi necesară dispunerea unor măsuri şi în ceea ce priveşte această localitate, respectiv: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea desfăşurării spectacolelor, concertelor şi evenimentelor culturale”, se precizează într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi.

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1271 de noi cazuri

1271 de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România din doar 6162 de teste prelucrate. Până ieri, 28 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 123.944 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 99.344 pacienți au fost declarați vindecați. Până ieri, 4.748 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.528. Dintre acestea, 557 sunt internate la ATI.

Publicat: 29 Sep. 2020, 08:56 Arhiva
Pe aceeași temă