Specialistii au explicat recent de ce nu trebuie sa depozitam niciodata ciocolata in frigider.
Chiar si in zilele foarte calde de vara, ciocolata nu ar trebui pastrata la frigider, potrivit unui expert pe nume Luke Owen Smith, din Noua Zeelanda.
De asemenea, acesta a subliniat si faptul ca iubitorii de deserturi aleg de multe ori sa isi depoziteze tabletele sau batoanele de ciocolata la temperaturi foarte scazute, iar din aceasta cauza ele se altereaza mult mai rapid.
De vina ar fi temperaturile foarte scazute din frigider, care reusesc sa altereze in special gustul pe care il are ciocolata. Mai mult, pe tabletele sau batoanele de acest tip se formeaza si un soi de „crusta” de culoare alba.
Cu siguranta cei care obisnuiesc sa tina acest desert la frigider au observat ca nuanta e una diferita atunci cand ambalajul e desfacut si urmeaza sa il consume. Desi nu e un obicei periculos pentru sanatate, gustul e cel care ajunge sa aiba de suferit.
Acesta devine unul sec, fara niciun fel de aroma si in cazul bucatilor de ciocolata neagra nu se mai resimte absolut deloc savoarea ce ar trebui, in mod normal, sa existe.
„Temperaturile foarte scazute pot influenta ce gust ajunge sa aiba ciocolata, la fel cum se intampla cu cele foarte ridicate, resimtite pe timp de vara”, a spus Luke Owen Smith.
Sfatul acestuia pentru toti iubitorii de dulciuri a fost sa isi depoziteze ciocolata intr-un loc intunecat, ferit de caldura. Mai mult, temperatura ideala ar fi cea cuprinsa intre 10 si 20 de grade.
„Orice loc intunecat si lipsit de umezeala e mult mai bun decat frigiderul”, a mai adaugat specialistul din Noua Zeelanda.
(sursa: mirror.co.uk)